10 قدم تا یک ناهار خوشمزه

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

در کلاس نشسته ‌اید و شکمتان کم‌کم شروع به قار و قور کرده است. بالاخره زنگ می‌خورد و موقع ناهار می‌شود.. به به! بعد از این همه مدت که تو کلاس نشسته‌ اید واقعاً حقتان است که یک ناهار خوب و حسابی بخورید، کمی استراحت کنید و موقع ناهار کنار دوستانتان خوش بگذرانید. اما یک لحظه صبر کنید—چی می‌خواهید بخورید؟

بیشتر از غذاهای دیگری که می‌خورید، کنترل بیشتری روی ناهاری که در مدرسه می‌خورید دارید. می‌توانید انتخاب کنید که لوبیا سبز توی غذایتان را بخورید یا دورش بیندازید. می‌توانید انتخاب کنید که به جای بستنی، سیب خورید.

وقتی می‌خواهید انتخاب کنید که برای ناهارتان چه بخورید، اینکه انتخابتان یک انتخاب سالم باشد خیلی مهم است. دلیلش این است: خوردن انواع و اقسام موادغذایی به شما انرژی لازم را می‌دهد که بتوانید همه کارهایتان را انجام دهید، کمکتان می‌کند خوب رشد کنید و از مریض شدنتان هم جلوگیری می‌کند.

به ناهار مدرسه‌ تان باید به چشم سوختی که داخل مخزن می‌ریزید نگاه کنید. اگر سوخت خوبی برای خودتان انتخاب نکنید، ممکن است قبل ازاینکه روز تمام شود انرژی شما تمام شود.خوب حالا بهترین سوخت برای بچه‌ها چیست؟ یک ناهار خوب و سالم چه شکلی است؟ این سوال جواب ‌های زیادی دارد.

بخرید یا نخرید

بیشتر بچه ‌ها حق انتخاب دارند که ناهارشان را از خانه به مدرسه ببرند یا اینکه در مدرسه برای خودشان ناهار بخرند. خوشبختانه با هر کدام از این راه ‌ها می‌توانید یک ناهار خوب و سالم برای خودتان دست و پا کنید. اما بعضی غذاهایی که در بوفه مدرسه سرو می‌شود سالم‌تر از بقیه هستند بخاطر همین باید در انتخابتان دقت کنید.

تحقیقات نشان می‌دهد که چربی غذاهایی که در مدرسه‌ ها به بچه‌ ها داده می‌شود بالاتر از حد طبیعی است. این به آن معنا نیست که نباید از مدرسه غذا خبرید، معنیش این است که باید با دقت بیشتری از بین غذاهای بوفه انتخاب کنید. اگر از روز قبل برنامه ناهار رستوران مدرسه را داشته باشید می‌توانید تصمیم بگیرید که آن غذا را بخورید یا نه!

غذایی که از خانه می‌برید حتماً سالم‌ تر از غذایی که در مدرسه می‌خرید نیست. اگر بخواهید کیک شکلاتی و چیپس جای ناهار برای خودتان ببرید، به هیچ‌ وجه یک ناهار سالم نخواهید خورد. اما اگر یک ناهار خوب از خانه ببرید، یک مزیت دارد. وقتی ناهارتان را خودتان آماده می‌کنید، می‌توانید از مواد غذایی که دوست دارید در آن استفاده کنید. این ناهار مخصوص خودتان خواهد بود.

اگر بخواهید ناهارتان را خودتان آماده و بسته ‌بندی کنید ممکن است به کمی کمک والدینتان نیاز پیدا کنید. درورد اینکه دوست دارید چه بخورید با آنها صحبت کنید تا بتوانند آن غذاها را برایتان تهیه کنند. ممکن است یکی از والدینتان بگوید که او برایتان غذا را آماده می‌کند. این لطف آنها را می‌رساند اما شما هم خوب است که موقع اینکار به آنها نگاه کنید تا یاد بگیرید که کم‌کم خودتان اینکار را انجام دهید. این نشان می‌دهد که دارید بزرگ می‌شوید.

10 قدم تا یک ناهار خوشمزه

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

چه بخواهید ناهارتان را از خانه ببرید یا در مدرسه بخرید باید این نکات را رعایت کنید:

1.  میوه ‌ها و سبزیجات را انتخاب کنید. میوه ‌ها و سبزیجات بهترین انتخاب غذایی هستند. این مواد بشقاب غذایتان را رنگی‌تر کرده و پُر از فیبر و ویتامین هستند. باید حداق 5 وعده در روز از میوه‌ ها و سبزیجات استفاده کنید به خاطر همین می‌توانید یک یا دو وعده از آن را در ناهارتان بخورید. مقدار آن خیلی زیاد نیست. یک وعده هویج یعنی نصف فنجان یا 6 هویج کوچولو.

2. حقایق مربوط به چربی‌ها را بدانید. بچه‌ها باید در رژیم‌ غذاییشان از کمی چربی استفاده کنند تا سالم بمانند—چربی‌ ها باعث می‌شود احساس سیری هم بکنید—اما نباید زیاد از آن استفاده کنید. چربی در کره، روغن‌ها، پنیر، آجیل و گوشت وجود دارد. بعضی غذاهایی که مقدار زیادی چربی در آنها وجود دارد، سیب زمینی سرخ‌کرده، هات‌داگ، چیزبرگر،  ماکارونی و پنیر، و ناگت مرغ است.

اگر این غذاها را دوست دارید نگران نباشید! هیچ غذایی بد نیست اما باید آنها را به مقدار کمتر بخورید. غذاهایی که چربی کمتری دارند معمولاً یا پخته شده‌اند یا کباب شده. بعضی از بهترین غذاهای کم‌چربی میوه ‌ها، سبزیجات و شیر کم‌چرب است.

3. از دانه ‌ها و حبوبات زیاد استفاده کنید. دانه‌ ها شامل نان، سیریال، برنج و پاستا هم می‌شود اما هرچه بیشتر درمورد تغذیه سالم چیز یاد می‌گیریم، می‌فهمیم که دانه‌های کامل بهتر از دانه‌های تصفیه شده هستند. تفاوت آنها چیست؟ برنج قهوه ‌ای یک دانه کامل و برنج سفید دانه تصفیه شده است. نان گندم حاوی دانه کاکل است اما 100% نان‌های سفید دانه کامل ندارد.

4.  نوشیدنی ‌های سالم بنوشیددر کلاس نشسته ‌اید و شکمتان کم‌کم شروع به قار و قور کرده است. بالاخره زنگ می‌خورد و موقع ناهار می‌شود.. به به! بعد از این همه مدت که تو کلاس نشسته‌ اید واقعاً حقتان است که یک ناهار خوب و حسابی بخورید، کمی استراحت کنید و موقع ناهار کنار دوستانتان خوش بگذرانید. اما یک لحظه صبر کنید—چی می‌خواهید بخورید؟ فقط چیزهایی که می‌خورید مهم نیست، چیزهایی که می‌نوشید هم به حساب می‌آید. شیر همیشه یکی از بهترین نوشیدنی ‌ها بوده است. اگر شیر دوست ندارید، آب را انتخاب کنید. از نوشابه و آبمیوه‌ های غیرطبیعی دوری کنید.

5. ناهارتان را متعادل کنید. منظور از ناهار متعادل غذاهایی است که همه گروه‌های غذایی را در خود داشته باشد: کمی از دانه‌ها، کمی میوه، کمی سبزیجات، کمی گوشت و غذاهای پروتئینی و کمی هم از لبنیاتی مثل شیر و پنیر. شما هم باید چنین ناهاری داشته باشید. اگر انواع و اقسام غذاها در بشقابتان نباشد، به آن ناهار متعادل نمی‌گویند.

6. از اسنک‌های بسته ‌بندی شده دوری کنید. خیلی از مدرسه‌ ها اسنک‌های پُرنمکی آماده و شکلات‌ و نوشابه‌های مختلف می‌فروشند. اشکالی ندارد اگر هرازگاه یاز این موادغذایی هم بخورید اما اینها نباید وعده ناهار شما باشد.

7. متنوع بخورید. آیا هر روز یک ناهار یکجور می‌خورید؟ اگر این غذا هات‌داگ است، دیگر وقتش شده که برنامه غذایتان را عوض کنید. نباید اینقدر یک غذا را بخورید که از آن خسته شوید. باید غذاهای جدید را هم امتحان کنید. خوردن مواد غذایی مختلف مواد مغذی لازم و مختلف را در اختیار بدنتان قرار می‌دهد.

8.  لازم نیست حتماً همه غذایتان را بخورید. سعی کنید به صدای بدنتان گوش دهید. اگر احساس کردید که سیر شده ‌اید دیگر بس است دست از غذا خوردن بکشید.

9.  رفتار مناسب داشته باشید. بوفه‌ ها و رستوران ‌های مدرسه خیلی‌ وقت‌ها شبیه وقت غذا خوردن در باغ ‌وحش می‌شود. باید قوانین و اصولی را که مادر و پدرتان یادتان داده‌اند که موقع غذا خوردن اجرا کنید حتماً به کار بگیرید: با دهان بسته بجوید. موقع غذا خوردن حرف نزنید. از قاشق و چنگال به درستی استفاده کنید. دستمال را روی پایتان بیندازید. مودب باشید و غذا خوردن بقیه را هم مسخره نکنید.

10.  موقع شیر خوردن نخندید! سعی کنید وقتی دوستانتان دارند شیر می‌خورند برایشان جوک بامزه تعریف نکنید چون اگر بخندند شیر از دماغشان بیرون خواهد آمد. اَه اَه!

گرداوری از گروه انفورماتیک خدمات پرستاری در منزل طنین

منبع : برترین ها  |  وب‌سایت کیدز پرشیا

مطالب مرتبط :   عوارض خود درمانی
پرستار بیمار, پرستار کودک در منزل, پرستاری سالمند, خدمات پرستاری, نگهداری سالمند
نوشتهٔ پیشین
بهترین زمان برای تمرین کردن را پیدا کنید
نوشتهٔ بعدی
نکته های برای فعال نگه داشتن کودکان

محتوای مرتبط

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

داستان کارخانه پودر مرغ

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

اسباب بازی های مناسب برای کمک به رشد بهتر کودکان

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

علائم و نشانه‌های ضربه مغزی کدامند؟

نمونه کارهایی از خدمات پرستار سلام

استخدام همراه بیمار در بیمارستان معیری

استخدام همراه بیمار در بیمارستان معیری

انجام تزریقات متروی شهید صدر

تزریقات در نوبنیاد

پرستاری از کودک در فرمانیه

پرستار کودک در منزل الهیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
همین الان تماس بگیرید!