ای تعجب ندارد که تحقیقات نشان داده است مصرف مواد والدین و اعتیاد می تواند اثرات منفی جسمی و روحی بر کودکان بگذارد.
کودکان تحت تاثیر مصرف مواد والدین هستند
طبق نتایج تحقیقات اخیر کودکانی که والدین آنها به نوعی با مواد مخدر در ارتباط هستند ( تولید، توزیع و مصرف مواد) به احتمال بیشتری دچار مشکلات پزشکی و رفتاری می شوند.
اسمیت نویسنده ارشد این تحقیق می گوید: “مصرف الکل و مواد در کشورهای مختلف بسیار شایع است، و والدین و مراقبین کودکان در صورت مصرف نمی توانند نیازهای فیزیکی و روانی کودکان خود را الویت بندی کنند و در محیا کردن محیطی امن برای پرورش کودکان خود عاجزند.
از آنجایی که این کودکان در برآورده کردن نیازهایشان ناتوان هستند متخصصین باید راهکارهای حمایتی از این کودکان و خانواده های آنها را بررسی کنند.
تخمین ها نشان می دهد که از هر ۵ کودک یک کودک در خانواده ای زندگی می کند که در معرض مواد مخدر است و در معرض اثرات سمی این مواد قرار دارد. کودکان در این خانواده ها معمولا تاخیر رشدی و آموزشی را تجربه می کنند و با مشکلات عاطفی و رفتاری روبرو هستند. همچنین آنها به احتمال بیشتری در مراحل بعدی زندگی به سمت مواد مخدر کشیده می شوند.
در این گزارش اسمیت و همکارش، علائم بالینی جنینی که در معرض الکل، حشیش و مواد مخدر است را بررسی کردند. طبق بررسی های آنها، کودکانی که والدین آنها در معرض مواد مخدر هستند سه برابر بیشتر احتمال دارد که از لحاظ، جسمی، جنسی و عاطفی مورد سو استفاده قرار گیرند و از لحاظ رشدی و تحصیلی تاخیر دارند؛ همچنین چهار برابر بیشتر احتمال دارد از طرف همسالان خود پذیرفته نشوند.
با توجه به این موضوع متخصصین بر برخورد با خانواده های این چنینی می بایست مشکلات خانواده را با دیدی وسیع تر بررسی کند و حمایت های لازم نه فقط از کودک بلکه از خانواده های آنها نیز به عمل آید.