نام فایل : خانم محمدی
توضیحات : مراقبت از سالمند آقا که ام اس دارن و باید بلندش کنین بذارینش روی ویلچر (55 وزنشون هست)، نیروی خانوم می خوان.
بیماری ام اس در سالمندان
در این مقاله به بررسی بیماری ام اس در سالمندان می پردازیم! بیماری ام اس یک بیماری ناتوان کننده است که مغز و نخاع را تحت تاثیر قرارمی دهد و باعث از دست دادن کنترل، دید، تعادل و حواس (بی حسی)میشود. در بیماری ام اس اعصاب مغز و نخاع به وسیله سیستم ایمنی بدن آسیب میبینند، که به این اختلال بیماری خود ایمنی میگویند. بیماری های خود ایمنی بیماری هایی هستند که در آنها سیستم ایمنی بدن که وظیفهشان حفاظت از بدن و نابود کردن آسیب رسانهای خارجی مانند باکتری هاست، اشتباها شروع به حمله به بافتهای بدن می کنند. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن شروع به حمله به مغز و نخاع که دو مورد از اجزاء مهم که سیستم مرکزی اعصاب را کنترل میکنند، کرده و باعث فلج شدن و از کار افتادگی آنها میشود. سایر بیماریهایی خود ایمنی شامل لوپوس و آرتریت روماتوئید میشود.
علایم ابتلا به بیماری ام اس
نشانهها و علایم ابتلا به ام اس بین افراد مختلف، مکان اعصاب تحت تاثیر و در زمانهای مختلف متفاوت است و میتوانند تغییر کند.
علائم ام اس در سالمندان و سایر سنین شامل:
- به وجودآمدن ضعف و یا بی حسی یکی یا تعدادی از اعضای بدن
- از دست دادن نسبی و یا کامل بینایی معمولا در یک چشم به همراه درد در حرکت دادن چشم(اختلال عصب بینایی)
- دوبینی یا تاری دید
- سوزن سوزن شدن و یا درد در بعضی از بخشهای بدن
- شک الکتریکی در مواقع بعضی حرکات خاص سر
- لرزش بدن و یا عدم هماهنگی بدن
- لکنت زبان
- خستگی
- گیجی
حساسیت به گرما در بیماران مبتلا به ام اس عادی بوده و کمی افزایش دمای بدن میتواند محرک و یا بدتر کننده بیماری ام اس باشد. افراد در ابتدای ابتلا به بیماری عود کردن گه گاه این علایم و سپس ناپدید شدن موقتی این علایم را احساس میکنند. بعضی از افراد مبتلا به نوع خوشخیم این بیماری بوده و بعد از حمله اولیه دچار حمله دیگری نشده و بیماریشان پیشرفت نمیکند.
دلایل ابتلا به ام اس
هیچ کس در مورد دلایل اصلی اشتباه سیستم ایمنی بدن برای حمله به اعصاب در بیماری ام اس نمیتواند نظر قطعی دهد. بعضی از دانشمندان معتقدند ترکیبی از ژنتیک و چیزی در محیط زیست میتواند باعث ابتلا به این بیماری شود. ام اس در سالمندان نیز می تواند بروز پیدا کند. اما در ادامه برای بیان دقیق تر بد نیست بدانید که چه کسانی بیشتر در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند:
- کسانی که در سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی قرار دارند در بیشترین خطر ابتلا به بیماری ام اس هستند.
- زنان دو برابر بیشتر از مردان در خطر ابتلا به بیماری ام اس قراردارند.
- اگر والدین و یا یکی از اعضای خانواده (برادر و خواهر) شما به بیماری ام اس مبتلا باشند، خطر ابتلای شما به ام اس بین ۱ تا ۳ درصد بیشتر میشود.
- عفونت ها و ویروس های خاص از جمله ویروس ابشتاین بار میتواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.
- افراد سفید پوست در بیشترین خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
- در کشورها و مناطق جغرافیایی خاص از جمله اروپا، کانادای جنوبی، آمریکای شمالی، نیوزلند و استرالیای جنوبی خطر ابتلا به بیماری ام اس بیشتر از سایر مناطق جهان است.
- درصورتی که شما مبتلا به سایر بیماریهای خود ایمنی از جمله بیماری تیروئید، دیابت نوع ۱ یا بیماری التهابی روده هستید، خطر ابتلای شما به اماس بیشتر می شود.
حقوق : 2.800.000 تومان
ساعت کاری : شبانه روزی
محدوده : سعادت آباد
تاریخ : یکشنبه / 31 شهریور 1398
برای تماس با پرستار سلام ، شماره زیر را لمس کنید.