این ویتامین در تخم مرغ، دانه های کامل غلات، سبزیجات، دانه ها، سویا و جگر یافت می شود. پیرودوکسین بعنوان کوآنزیم بسیاری از آنزیم ها ضروری می باشد. همچنین در ساخت ترکیبات مهمی از جمله سرتونین، اپی نفرین و نوراپی نفرین (انتقال دهنده های عصبی) و ملکول «هم» (جهت خونسازی) به ویتامین B۶ نیاز می باشد.
به علت اینکه B۶ در بسیاری از غذاها یافت می شود کمبود آن به ندرت دیده می شود. علائم کمبود شامل خشکی پوست، ترک لبها و ترک گوشه دهان، ضعف و بی خوابی می باشد.
نیاز به این ویتامین در دورانهای بارداری و شیردهی و افراد مسن (بالای ۵۰ سال) افزایش می یابد.
پژوهش یک تحقیق جدید نشان داده شد که دریافت مکمل های اسید فولیک و ویتامین ۱۲B ریسک اختلالات حافظه ای و تفکر را کم نمی کند .
این تحقیق یکی از پژوهش های مهم در این باره است که تاثیر استفاده دراز مدت مکمل ها را بر مهارت های حافظه ای و فکری مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. در این مطالعه آزمودنی ها مقادیر هموسیستئین بالایی داشتند. مقادیر بالای هموسیستئین با بروز بیماری آلزایمر مرتبط است. به بیان نویسنده مسئول این مقاله؛ دکتر Rosalie Dhonukshe-Rutten، ” از آنجایی که مکمل های ویتامین ۱۲B و اسید فولیک می تواند موجب کاهش مقادیر هموسیستئین خون شوند. با وجود این نتایج در زمینه اثرات آن ها در پیشگیری از کاهش حافظه و اختلالات مرتبط متناقض است.” هدف اصلی ما در این مطالعه بررسی اثرات این مکمل ها بر کاهش مقادیر هموسیستئین و درنهایت بر بروز بیماری آلزایمر بود.” در ین مطالعه ۲۹۱۹ فرد با متوسط سنی ۷۴ سال بررسی شدند. آزمودنی ها به مدت ۲ سال روزانه ۴۰۰ میکرو گرم اسید فولیک و ۵۰۰ میکرو گرم ویتامین ۱۲B می خوردند و یک گروه نیز دارونما دریافت کردند. آزمون های مهارت های تفکری و حافظه در ابتدا و انتهای شروع پژوهش انجام شد. همه آزمودنی ها مقدیر هموسیستئین بالایی داشتند. یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که با وجود کاهش مقادیر هموسیستئین در گروهی که ویتامین۱۲B و اسید فولیک دریافت می کردند، تفاوت معناداری در نتایج آزمون های حافظه و تفکر مشاهده نشد. مقاله مرتبط با این مطالعه در مجله Neurology منتشر شد.