کم خوابی

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

در یک مطالعه کنترل شده و تحت شرایط آزمایشگاهی روی چندین نفر که دارای مشکلات مزمن در به خواب رفتن بودند، محققان، ارتباطی بین بی‌خوابی که بر عملکرد روزمره تاثیر می‌گذارد و بیماری فشار خون که یکی از عوامل مهم خطر در بیماری‌های قلبی و عروقی است پیدا کردند.

این مطالعه که در آن، ۲۱۹ نفر دارای بی‌خوابی مزمن و ۹۶ نفر دارای خواب نرمال را در یک آزمایشگاه مخصوص خواب، تحت نظر قرار داده بود، در مجله بیماری فشار خون انجمن قلب آمریکا منتشر شد. افراد دارای اختلالات خواب که حداقل بمدت ۶ ماه، در خوابیدن مشکل داشتند در گروه بی‌خوابی مزمن قرار داده شدند. این تحقیق در یک بیمارستان تخصصی در چنگدو چین انجام شد و ادعا می‌کند اولین تحقیقی است که ارتباط بین فشار خون بالا(بیماری فشار خون) و بی‌خوابی با بیش بیداری فیزیولوژیکی را بررسی می‌کند.

این بیش بیداری بوسیله زمان طولانی‌تر برای بخواب رفتن در تست‌های نظارتی ویژه، تعیین شده بود. محققان دریافتند:

ــ در افراد مبتلا به بی‌خوابی که در تست‌های چرت زدن در طول روز، بیشتر از ۱۴ دقیقه طول می‌کشید تا به خواب بروند، خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیشتر بود.

ــ هرچه میزان بیش بیداری، بیشتر باشد خطر فشار خون بالا، افزایش می‌یابد.

نویسندگان این مطالعه در مورد اینکه چطور ممکن است این نوع بی‌خوابی منجر به فشار خون بالا شود، توضیح می‌دهند و می‌گویند که افراد مبتلا به این اختلال در طول روز، بیش از حد فعال هستند. یکی از نویسندگان این تحقیق، پروفسور الکساندر ویگونتزاس، استاد تحقیق و درمان خواب در بخش روانپزشکی کالج پزشکی دانشگاه ایالتی پنسیلولنیا می‌گوید:

اگرچه افراد بی‌خواب از خواب آلودگی و خستگی در طول روز، شکایت می‌کنند اما مشکل آنها این است که نمی‌توانند استراحت کنند و بیش از حد فعال هستند. اقداماتی که افراد دچار کم‌خوابی طبیعی انجام می‌دهند چرت زدن، استفاده از کافئین یا محرک‌های دیگر برای مقابله با خواب آلودگی در این نوع بی‌خوابی، موثر نیست. در واقع کافئین اضافی، بیش بیداری را تشدید می‌کند. محققان می‌گویند که این بیش بیداری ۲۴ ساعته با نوع شدید بی‌خوابی بیولوژیکی با عواقب قلبی متابولیکی مهم مانند فشار خون بالا مرتبط است. آنها می‌افزایند که اشکال کم شدت‌تر آن معمولا بعلت عوامل روانی است که خود را بصورت اختلالات خواب نشان می‌دهد.

پروفسور الکساندر می‌گوید که احساس هوشیاری بیش از حد یا خواب آلودگی، میزان کارایی افراد را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود که نتوانند در طول روز، احساس خوبی داشته باشند و در طول شب براحتی بخوابند. بر طبق راهنمای بالینی از آکادمی طب خواب آمریکا، بطور کلی بی‌خوابی، شایع‌ترین اختلال خواب است و یک سوم تا نیمی از جمعیت بزرگسال، علائمی از بی‌خوابی دارند. میزان شیوع بی‌خوابی با ناراحتی یا اختلال بی‌خوابی عمومی‌ــ تا ۱۵ درصد است.

شرکت کنندگان در این مطالعه، یک شب را در آزمایشگاه خواب گذراندند و پس از آن در طول روز، تحت همان بررسی‌هایی که در تست استاندارد تشخیصی برای بی‌خوابی‌های غیر قابل توضیح بکار می‌رود، قرار گرفتند.

علاوه بر آن، در تست MSLT (تست سنجش خواب آلودگی در طول روز) شرکت کردند. یعنی شرکت کنندگان درطول روز بعد، در حالیکه ۴ فرصت ۲۰ دقیقه‌ای درفواصل دو ساعته، برای چرت زدن به آنها داده شده بود، تحت نظر قرار گرفتند: در ۹ صبح، ۱۱ صبح، ۱ بعدازظهر و ۳ بعدازظهر.

پروفسور الکساندر می‌گوید: افراد بی‌خوابی که در طول روز، بیش از حد هوشیار بودند و نمی‌توانستند در طول این آزمون، استراحت کنند و به خواب بروند، بیشتر در معرض فشار خون بالا قرار داشتند.

در طول هر مرحله تست چرت زدن، این امکان برای شرکت کنندگان وجود داشت که در یک محیط آرام، روی تخت دراز بکشند و سعی کنند در یک اتاق که برای خوابیدن طراحی شده، به خواب بروند. هنگامیکه چراغ‌ها خاموش می‌شدند، سنسورهای آزمایشگاه، میزان زمانی که طول می‌کشد تا خواب شروع شود را اندازه گیری می‌کردند و مراحل خواب را نیز بررسی می‌کردند.

اگر در عرض ۲۰ دقیقه از شروع تست MSLT شخص بخواب نرود، تست چرت زدن به پایان می‌رسد اما اگر شخص بخواب برود، بعد از ۱۵ دقیقه، مجددا او را بیدار می‌کنند.

پروفسور الکساندر توضیح می‌دهد: شاید بخواب رفتن با تاخیر زمانی طولانی در طول روز، یک شاخص قابل اعتماد از بیش بیداری فیزیولوژیکی و شدت اختلال بیولوژیکی باشد.

ارتباط قوی با فشار خون بالا

در این مطالعه، برای نیمی از افراد، حداقل ۱۴ دقیقه طول کشید تا بخواب بروند در حالیکه برای نصف دیگر، بیشتر از ۱۴ دقیقه زمان برد و مقادیر بیشتر از ۱۴ دقیقه، مبنای بیش بیدار بودن در نظر گرفته شد.

دکتر تانگ، یکی دیگر از نویسندگان این تحقیق و استاد طب خواب در بیمارستان غرب چین، دانشگاه سیچوان می‌گوید: ما یک ارتباط قوی بین درجه‌ای از بیش بیداری فیزیولوژیکی و فشار خون بالا مشاهده کردیم.

فشار خون بالا با اندازه گیری فشار خون یا تشخیص یک پزشک، مشخص شد و این محققان، عوامل مخدوش کننده‌ای مانند چاقی، آپنه خواب، دیابت، مصرف سیگار، الکل و کافئین که می‌تواند این نتایج را تحت تاثیر قرار دهد، کنترل کردند.

احتمال داشتن فشار خون بالا به شرح زیر بود. بی‌خوابی مزمن بهمراه MSLT آورده شده است:

ــ احتمال ابتلا به فشار خون بالا در افرادی که زمانی بیش از ۱۴ دقیقه داشتند، حدود ۳۰۰٪ بود.

ــ احتمال ابتلا به فشار خون بالا در افرادی که زمانی بیش از ۱۷ دقیقه داشتند، حدود ۴۰۰٪ بود.

این محققان می‌گویند که بی‌خوابی بطور معمول، بعنوان یک اختلال شبانه در نظر گرفته شده است با اینحال آنها به مدارکی استناد می‌کنند که حالت بیش بیداری ۲۴ ساعته است که در این تحقیق، بررسی شده است.

گرداوری از گروه انفورماتیک خدمات پرستاری در منزل طنین

منبع : majalesalamat.com

مطالب مرتبط :   پرستار کودک در منزل | عوارض تنبیه بدنی کودکان
پرستار سالمند, پرستار سالمند در منزل, خدمات پرستاری, خدمات پرستاری در منزل, نگهداری سالمند در منزل
نوشتهٔ پیشین
عصاره سیر خشک محافظی طبیعی
نوشتهٔ بعدی
درمان افسردکی!!!

محتوای مرتبط

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

مضرات نشستن

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

شایعترین علل و درمان قوز پشتی

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزلموسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

طریق حل و رفع تضاد و تعارض در كودكان

نمونه کارهایی از خدمات پرستار سلام

مراقبت از سالمند خانم و تنها و پوشکی ، نارمک

مراقبت از سالمند خانم و تنها و پوشکی ، نارمک

پرستاری شبانه از سالمند ، سهروردی

پرستاری شبانه از سالمند ، سهروردی

مراقبت از سالمند خانم پوشکی ، اکباتان

مراقبت از سالمند خانم پوشکی ، اکباتان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
همین الان تماس بگیرید!