در جامعه ای که چاقی عامل خطر بروز بسیاری از بیماری ها شناخته می شود مواد کم کالری یا بدون کالری انتخاب های منطقی برای افرادی محسوب می شوند که به دنبال کنترل وزن خود هستند.
آیا شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز با بروز سرطان مرتبط است؟
برخی افراد در مورد سوکرالوز (نوعی شیرین کننده بدون کالری) نگرانی هایی مبنی بر ارتباط این شیرین کننده با بروز سرطان دارند. به تازگی ارزیابی نتایج حاصل از مطالعاتی که به بررسی ایمنی و سرطان زایی سوکرالوز پرداخته اند نشان داده که این شیرین کننده مصنوعی ایمن بوده و سبب بروز سرطان نمی شود. به گفته محققان بسیاری از این مطالعات مصرف مقادیری معادل ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر مصرف معقول شیرین کننده ها را بررسی کرده اند.
میزان مصرف قابل قبول سوکرالوز که توسط سازمان غذا و کشاورزی و سازمان بهداشت جهانی تائید شده است معادل ۰ تا ۱۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است. در مطالعات انجام شده حتی زمانی که مقادیر مصرف سوکرالوز چندین برابر مقادیر توصیه شده بود مصرف سوکرالوز با بروز سرطان مرتبط نبود.
در مطالعات طولانی مدت که بر روی مدل های حیوانی انجام شده بود شواهدی مبنی بر سرطان زا بودن سوکرالوز یافت نشد. همچنین در مطالعاتی که بر روی افراد سالم انجام شده بود مصرف سوکرالوز به خوبی تحمل شده و شواهدی مبنی بر رسمیت یا سایر تغییرات مرتبط با بروز سرطان مشاهده نشد.
تعادل را رعایت کنید:
برای اینکه بتوانید فعالیت کنید ، باید غذای کافی و متعادل مصرف کنید. کربوهیدرات کم موجب می شود ، ذخیره گلوکز عضلات کاهش پیدا کند و جایگزینی آن نیز مشکل است.
عده ای اعتقاد دارند که کربوهیدرات چاق کننده است اما همه چیز چاق کننده است پس آیا نباید چیزی بخورید؟ برای اینکه چاق نشوید می توانید کربوهیدراتهای تصفیه شده که سریع جذب می شوند را مصرف نکنید. مثلا از مصرف آرد ، شکر ، شیرینیها و کربوهیدراتهای فرآوری شده خودداری کنید.