گردن درد و نشانه های آن به همراه شیوه های درمان آن
گردن درد به دلایل مختلفی ایجاد میشود. ستون مهره های ناحیه گردن یکی ازساختارهای شگفت انگیز و پیچیده دربدن است و می تواند وزن سررا درحدود 15 پوند یا 6کیلوگرم یابیشتر هنگام حرکت در جهات مختلف پشتیبانی کند. هیچ کدام از نواحی ستون مهره ها چنین آزادی را درانجام حرکات ندارند، وجود این حرکات و پیچیدگی مفصل گردن می تواند باعث ایجاد آسیب دیدگی و گردن دردشود. بیشترین علت درد گردن ناشی از سه بیماری شایع آرتروز ستون فقرات ، فتق دیسک گردن و سندرم های عضلانی است که در صورت وجود درد در ناحیه گردن و انتشار آن به دست ها حتی در مراحل اولیه آن بایستی به پزشک مراجعه کرد تا تشخیص قطعی و درمان گردن درد در مراحل اولیه صورت گیرد چرا که در این مراحل بسیار مفیدتر و مؤثرتر واقع با ورزش گردن درد می گردد.
گردن درد بیماری وخیمی است که باعث می شود نتوانید کارهای روزمره خود را به راحتی انجام دهید. این بیماری باعث کاهش دامنه حرکتی شما در گردن می شود و همچنین منبع درد در شانه، بازو یا دست است.
علائم ونشانه های دردهای گردن
گردن درد ممکن است باعث بروز علایم گردن درد زیر شود:
1- به نواحی فوقانی مفصل کمر، شانه و کتف گسترش یابد.
2- با انجام حرکت تشدید شود.
3- باعث ایجاد ضعف و سختی درمفصل گردن شود.
4- باعث ایجاد سردرد می شود.
این عوامل معمولا رایج است و برای چند ماه در بدن پایدار است. علائم مرتبط با اختلال در عصب ها با فشار روی نخاع و ریشه های عصب ایجاد می شود. علائم گردن درد شامل:
1- سوزش و بی حسی در بازو و دست
2- احساس سوزش هنگام لمس پوست بازو و کتف
3- بروز درد به صورتیکه فکر می کنید به بدنتان شوک وارد شده است و به سمت بازو و دست گسترش میابد.
4- ضعف و بی حسی در ساق پا
5- عدم کنترل ادار و مدفوع این اختلال زمانی ایجاد می شود که نخاع دچار آسیب دیدگی شده است.
گردن درد و راههای درمان آن
روش های تشخیص علت درد گردن و شانه:
1- پرتونگاری با اشعه ایکس
2- ام آر آی (MRI)
3- میلوگرافی
4- سی تی اسکن
راه های پیشگیری از درد گردن:
بیشتر گردن دردها در اثر بد نشستن و بد قرار دادن گردن موقع کار است.
با اعمال تغییرات ساده در زندگی روزمره خود می توانید از بروز این درد جلوگیری کنید:
1- اگر برای مدت زمان طولانی با کامپیوتر کار می کنید یا مسافت طولانی رانندگی می کنید، بین کار یا رانندگی خود به طور متناوب کمی استراحت کنید.
سر خود را بالای ستون فقرات خود نگه دارید و از خم نگه داشتن طولانی آن خودداری کنید تا کشیدگی عضلات گردن کم شود. سعی کنید دندان هایتان را به هم نسایید.
3- موقع صحبت کردن با تلفن، گوشی تلفن را بین شانه و گوش های خود قرار ندهید. اگر خیلی از تلفن استفاده می کنید (مثل منشی ها) از هدفون استفاده کنید.
4- اگر پشت میز کار می کنید، به طور متناوب بدن خود را کش و قوس دهید. شانه های خود را بالا و پایین ببرید. شانه هایتان را به طرف داخل بدن بکشید و سپس رها کنید.
هر کدام از شانه های خود را به طور متناوب پایین ببرید و همزمان با آن سر خود را به آرامی به طرف شانه ای که پایین رفته خم کنید تا عضلات گردن شما کشیده شوند. البته یادتان باشد این حرکات را به آرامی انجام دهید (نه با شدت و سرعت) تا از گرفتگی عضلات گردن و شانه جلوگیری شود.
5- از خوابیدن روی شکم خودداری کنید. این نوع خوابیدن، فشار زیادی به گردن وارد می کند. از بالش مناسبی برای خوابیدن استفاده کنید تا انحنای طبیعی گردن را حفظ کند.
6- کشش مناسب عضلات قفسه سینه و عضلات اطراف و پشت بازو باعث قرار گرفتن صحیح گردن روی بدن می شود.
انجام حرکات ورزشی باعث تقویت عضلات گردن میشود
ورزش هایی برای درمان گردن درد :
1. گرمادرمانی: یک دوش آب گرم بگیرید و اجازه دهید که آب مستقیما به گردن شما برسد. همچنین می توانید از جکوزی، پدهای گرم و بطری آب گرم استفاده کنید. فشار آب را تا اندازه ای که پوست کمی قرمز و اندکی گرم شده باشد می توانید نگه دارید.
2. استراحت: از انجام حرکات و کارهایی که درد شما را شدیدتر می کنند خودداری کنید و به گردن تان استراحت دهید.
در حالی عضلات کتف تان شل و ریلکس می باشد، سرتان را به یک طرف بچرخانید تا احساس کشش در گردن کنید، به طوری که نگاهتان به روی کتف و شانه باشد. 6 ثانیه مکث کنید و این حرکت را برای هر طرف 3 بار انجام دهید.
سر خود را به جلو خم کنید، به طوری که چانه تان به قفسه سینه برسد. برای ایجاد کشش بیشتر می توانید با کمک انگشت به آرامی از پشت سر فشار اندکی وارد کنید تا بیشتر به سمت قفسه سینه خم شود. زمانی که احساس کشش کردید به مدت 6 ثانیه مکث کنید و سپس به حالت اولیه برگردید. این حرکت را می توانید 3 بار تکرار کنید.
کف دست را روی پیشانی تان قرار دهید (مانند حالت قبل) اما این بار رو به جلو فشار وارد کنید و در اینجا نیز سعی کنید سر و دست حرکت نکند. 10 ثانیه مکث کنید و 3 بار تکرار کنید.
دست خود را دوباره بر کنار سرتان بگذارید اما این بار سر خود را به سمت شانه بچرخانید، به طوری که می خواهید بالای کتف و شانه را ببینید اما حرکتی نداشته باشید. 10 ثانیه مکث کنید و برای هر طرف 3 بار تکرار کنید.
گردن خود را به آرامی به بغل خم کنید و با دست نیز فشار اندکی برای ایجاد کشش بهتر وارد کنید؛ 6 ثانیه مکث کنید و به حالت اولیه برگردید. این حرکت را برای هر سمت 3 بار انجام دهید.
یک دست خود را یک طرف سرتان بگذارید و سر را به سمت دست فشار دهید اما سعی نکنید آن را فشار دهید. روی این حالت 10 ثانیه تمرکز کنید. این حرکت را برای هر طرف 3 بار انجام دهید.
استفاده از بالش مناسب: در صورتی که بیش از یک بالش زیر سرتان می گذارید، از بالش های طبی استفاده کنید. بالش در صورتی که به درستی انتخاب شود، با حفظ فقرات گردنی در وضعیت صحیح از درد شما می کاهد.
موسسه پرستار سلام | پرستار سالمند در منزل | پرستار کودک در منزل | www.Hi-Nurse.com | 02144256879 :
تمرین ورزشی برای : گردن درد – مچ درد – کمر درد – آرنج درد – کاهش درد مچ پا – درد مفاصل | تمرین های ورزشی و ورزش های کششی باعث تقویت عضلات و استحکام مفاصل بدن و تحرک بدنی باعث تقویت مفاصل، بهبود قابلیت انعطاف و بهتر ایستادن و تسکین درد مفاصل می شود. بسیاری از افراد آرتریتی (درد مفاصل)، به خاطر درد از ورزش کردن میترسند و برای همین کم ورزش میکنند.
موثر ترین راه ها برای رهایی از درد مفاصل
با سرد شدن هوا افراد زیادی از شدت پیدا کردن درد مفاصل احساس نارضایتی میکنند.استخوان های مفاصل توسط نوارهای محکم بافتی به نام رباط به هم متصل می شود و اطراف مفصل عضلاتی به نام تاندون به استخوان ها متصل است. هر آسیبی که به این اعضا وارد شود سبب درد در مفاصل می شود.
قاسم نژادحسن متخصص ارتوپدی با بیان اینکه مفصل بین دو استخوان در کنار قرار دارد، گفت: استخوان های مفصل توسط نوارهای محکم بافتی به نام رباط به هم متصل می شود و اطراف مفصل عضلاتی به نام تاندون به استخوان ها متصل است. وی به وجود کیسه های نازک بافتی در اطراف مفصل اشاره کرد و اظهار داشت: هرگونه آسیبی به این اعضا باعث بروز درد در ناحیه مفصل می شود.
این ارتوپد درباره علل ایجاد درد مفاصل عنوان کرد: عواملی مانند کشیدگی رباط، آرتریت روماتوئید، بورسیت، اختلال در کارکرد عناصر تشکیل دهنده مفصل، مشکلات بیومکانیک مفصل و تاندنیت باعث بروز درد در مفاصل می شود. نژاد حسن با بیان اینکه گرما و سرما درمانی برای تسکین درد مفاصل موثر است، تاکید کرد: این درمان ها از شعله ور شدن آرتریت روماتوئید جلوگیری نمی کند اما باعث کاهش درد و اختلال در مفاصل می شود.
به گفته وی؛ حرارت باعث کاهش تنش عضلانی و تحریک گردش خون می شود. این ارتوپد با بیان اینکه در زمان التهاب مفاصل استفاده از سرما درمانی کاهش درد را به همراه دارد، تصریح کرد: روش سرما درمانی برای کاهش ورم، التهاب و تسکین درد مفصل کاربرد دارد که استفاده از کمپرس سرد، وان آب سرد، اسپری، پماد و سیستم خنک کننده از روش های سرما درمانی است.
وی با اشاره به اینکه استفاده از کیسه یخ پیچیده شده در یک پارچه و کمپرس سرد از دیگر روش های سرمادرمانی است، تاکید کرد: برای جلوگیری از سرمازدگی مفاصل، در هر دفعه بیش از 20 دقیقه از منبع سرما استفاده نکنید.
نژاد حسن دربراه گرمادرمانی اظهار داشت: برای جلوگیری از قرمزی و سوختگی پوست در ناحیه درد، تنها به مدت به 15 دقیقه از وسیله گرمادرمانی استفاده کنید که این وسایل شامل حوله گرم، کمپرس و پدهای گرم هستند.
وی درباره دیگر روش های درمانی درد مفاصل تاکید کرد: عواملی مانند کاهش تحرک و فعالیت های ورزشی و وزن، استفاده از روش های گرما و سرما درمانی، مکمل و دارو و غذای ضد التهاب، طب سوزنی، ماساژ درمانی و آب درمانی باعث درمان درد مفاصل می شود.
این ارتوپد افزود: برای استفاده از روش های سرما و گرما درمانی دردهای مفاصل حتما با متخصص یا فیزیوتراپ خود مشورت کنید.