مراقب بیمار در بیمارستان
همراه بیمار در بیمارستان : آقای احدی یان
﷽ : همراه بیمار آقایی که عمل پروستات کردن و بهشون سوند وصله و نیاز دارن یکی همراهشون باشه و تو کار های شخصشون کمکشون کنه
ساعت کاری : ۸:۰۰ فردا
محدوده : مراقب بیمار در بیمارستان امام خمینی
…………………. ………………….
۰۲۱۸۸۴۹۹۴۰۴
پروستات
پروستات (به انگلیسی: Prostate) عضوی از دستگاه تناسلی مردانه است و به اندازه و شکل یک گردوی کوچک، در ابتدای مجرای ادراری در لگن خاصره قرار دارد. پروستات غدهای است سفت به شکل یک هرم وارونه که قسمتی از آن بافت غددی و قسمتی بافت عضلانی – همبندی دارد و مجرای ادرار پروستاتی را احاطه مینماید. غده پروستات در موقع انزال منقبض میشود و ماده شیری رنگ قلیایی به منی اضافه میکند.
حالت ژلاتینی منی بهدلیل همین اتفاق است. ترشحات پروستات در انسان بهطور تقریبی و معمولی حدود ۳۰ درصد حجمی منی را تشکیل میدهد. رشد این عضو در ۶۰ سال به بالا است و باید مراقب سنگ ساختن آن بود
غدهٔ پروستات در سراسر دوران کودکی نسبتاً کوچک باقی میماند و در سن بلوغ تحت تأثیر تستوسترون شروع به رشد میکنند. این غده در حدود سن ۲۰ سالگی به یک اندازهٔ تقریباً ثابت میرسد و تا سن حدود ۴۰ تا ۵۰ سالگی به همین اندازه (حدود ۳۰ سی سی) باقی میماند. وزن پروستات در فرد بالغ سالم حدود ۲۰–۵٠ گرم و اندازه آن ۴×۲×۳ سانتیمتر است.
ترشحات پروستات
پروستات در تقسیمبندی غدد بدن به درونریز و برونریز، به دلیل اینکه مواد ترشحی آن از راه مجاری به بیرون از بدن میریزد، جز غدد برونریز محسوب میشود.
مایع تولید شده به وسیلهٔ پروستات به همراه اسپرم در کیسههای منی ذخیره میشود. مایع ترشح شده به وسیلهٔ پروستات یک سوم مایع منی را تشکیل میدهد. این مایع درآمیزش کار حمل و تغذیه اسپرم را بعهده دارد. حالت قلیایی این مایع، اسپرم را در محیط اسیدی واژن حفاظت میکند.
از مواد تشکیل دهنده ترشحات پروستات میتوان به کلسیم، روی، ویتامین ث (اسید آسکوربیک)، اسید فسفاتاز، آلبومین و آنتیژن اختصاصی پروستات (PSA) اشاره کرد.