نام فایل : خانم باقری
توضیحات : مراقب از سالمند خانم که لگنش شکسته یک پرستار دارند که کارهای خونه را انجام میدهد و یک پرستار دیگه میخواهند از سالمند مرا قبت بکنند
حقوق : 2.800.000 تومان
ساعت کاری : شبانه روزی
محدوده : نازی اباد
تاریخ : پنجشنبه / 29 اسفند 1398
تماس با پرستار سلام
علل شکستگی لگن
شکستگی لگن در جوانان و در کودکان نیز علاوه بر سالمندان اتفاق می افتد. اما علل های متعددی می توان برای این موضوع نام برد که بخشی از آن ها را در زیر به آن اشاره کرده ایم:
- شکستگی لگن در تصادف رانندگی
- افتادن از بلندی
- ضعیف بودن استخوان
در افراد دارای استخوان های ضعیف، شکستگی لگن در اثر ایستادن بر روی یک پا و یا چرخیدن پا رخ می دهد.
عوامل خطر شکستگی لگن در سالمندان و جوانان
از آنجایی که هیچ کدام از ما دوست نداریم هزینه جراحی شکستگی لگن را بپردازیم و عوارض بعد از جراحی شکستگی لگن را تحمل کنیم، بهتر است در مورد عوامل خطر شکستگی لگن را بشناسیم.
۱- سن
با بالا رفتن سن، تراکم استخوان و توده عضلانی کاهش می یابد. افراد مسن ممکن است دارای مشکلات بینایی و عدم تعادل بدن نیز باشند. حضور پرستار سالمند در کنار سالمندان و همراهی ایشان در انجام امور روزانه و مراقبت از سالمند از امکان بروز حوادثی همچون شکستگی فمور در سالمندان و شکستگی لگن در سالمندان جلوگیری می کند.
۲- جنس
استخوان ها در زنان نسبت به مردان، زودتر پوک می شوند. کاهش هورمون استروژن که در هنگام یائسگی رخ می دهد، کاهش توده استخوانی و شکستگی لگن را بیشتر می کند. به هر حال، مردان نیز دارای کاهش تراکم استخوانی و شکستگی لگن می شوند.
۳- بیماری های مزمن
پوکی استخوان یکی از مهم ترین عوامل خطر شکستگی لگن می باشد، اما سایر بیماری ها نیز ممکن است باعث شکنندگی استخوان گردند. این بیماری ها عبارتند از: اختلالات غدد درون ریز مثل پرکاری تیروئید و اختلالات روده ای که باعث کاهش جذب ویتامین “دی” و کلسیم می گردد.
اگر داروهای کورتونی به مدت طولانی استفاده شوند، می توانند استخوان ها را پوک کنند و به آسانی بشکنند.
۴- مشکلات تغذیه ای
اگر در دوران جوانی به مقدار کافی از غذاهای حاوی کلسیم و ویتامین “دی” استفاده نکنید، باعث کاهش توده استخوانی و افزایش خطر شکستگی استخوانی در دوران سالمندی می شوید. افراد دارای اختلالات غذاخوردن از قبیل آنورکسیا و بولیمیا می توانند در اثر کمبود مواد مغذی، دچار پوکی استخوان و شکستگی آن گردند .همراه بودن پرستار سالمند و حضور مداوم در کنار سالمند و مراقبت از سالمند و توجه به تغذیه سالمند می تواند از بروز حوادثی که منجر به شکستگی لگن می شود جلوگیری کند.
۵- داروهای خاص برای شکستگی لگن در سالمندان و بیماران
اگر داروهای کورتونی به مدت طولانی استفاده شوند، امکان پوکی استخوان بالا میرود. در برخی موارد، دارویی خاص و یا ترکیب داروها می تواند باعث سرگیجه و در نتیجه زمین خوردن گردد .
۶- عدم فعالیت بدنی
ورزش هایی مانند پیاده روی، به قوی شدن استخوان و عضلات کمک می کنند و در نتیجه شکستگی ها کمتر رخ می دهد. افراد با فعالیت کم بدنی، بیشتر در معرض خطر شکستگی لگن می باشند. سالمندان می توانند به همراه پرستاران خود به پیاده روی بروند و یا هنگام مراجعه فیزیوتراپ در منزل برای انجام فیزیوتراپی، حرکات مناسب جهت تقویت عضلات به پرستار سالمند آموزش داده شود تا طی یک برنامه منظم سالمند به انجام آن حرکات بپردازد .
۷- استفاده از تنباکو و مشروبات الکلی
سیگار کشیدن و نوشیدن مشروبات الکلی باعث تداخل در مراحل تولید و ساخت استخوان سازی و ترمیم آن می شود و در نتیجه منجر به از دست دادن استخوان ها می گردد . پرستار سالمند می تواند با حضورش در کنار سالمند و پرستاری و مراقبت دائم از او از مصرف بیش از اندازه این مواد توسط سالمند جلوگیری کند