روغن سبزیجات، آفتابگردان و سویا
اخیرا دانشمندان اعلام کردند که پختن غذا با کره نسبت به پختن آن با روغنهایی نظیر روغن سبزیجات، آفتابگردان و سویا به مراتب سالمتر است.
اخیرا دانشمندان اعلام کردند که پختن غذا با کره نسبت به پختن آن با روغنهایی نظیر روغن سبزیجات، آفتابگردان و سویا به مراتب سالمتر بوده و علت آن به خاطر ترکیبات شیمیایی سمی موجود در چنین روغنهایی است که اصطلاحا آن را آلدهید مینامند.
آلدهیدها با سرطانهای مختلف و بیماریهای فرساینده عصبها مانند آلزایمر ارتباط مستقیمی دارند. علاوه بر این مسئله، یک وعده غذایی که با روغن سبزیجات سرخ شده باشد حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ برابر آلدهید بیشتری نسبت به روغن عادی روزانه دارد، اما با وجود غذاهای فراوانی که با این روغنها در رستورانها سرخ میشود، چطور میتوان از خوردن آنها اجتناب کرد؟
پروفسور گروتولد از دانشگاه مونتفورت توصیه میکند که باید تا حد امکان از مصرف غذاهای سرخکردنی پرهیز کرد. متأسفانه به نظر میآید که اکثر ما عاشق غذاهای سرخکردنی هستیم.
بنابراین اگر در خانه غذا درست میکنید، روغنی را انتخاب کنید که میزان این ترکیبات سمی در آن خیلی کم باشد. کره، و روغن زیتون، نسبت به گزینههای دیگر میزان آلدهیدشان کمتر است.
در این میان روغن نارگیل یکی از سالمترین گزینههاست. تا حدی که امکانش هست، بهتر است تنها غذاهایی را بخورید که با این روغن سرخ شده باشند.
مهمترین بخش درمان برای این بیماران تغییر در شیوه زندگی و انتخاب یک رژیم غذایی سالم و مفید است.
تعریف بیماری
کلسترول بدن از دو راه به دست می آید: راه اول و عمده ترین منبع کلسترول، کلسترولی است که کبد خود انسان تولید می کند. راه دوم کلسترولی است که از خارج بدن تأمین می شود و عمدتاٌ با خوردن غذاهای حیوانی مانند تخم مرغ؛
گوشت و شیر فراهم میگردد. البته خوردن چربیهای اشباع شده (نوع دیگری از چربیها که بیشتر خاستگاه حیوانی دارند) نیز به تولید بیشتر کلسترول توسط بدن کمک می نماید.
کلسترول در جریان خون به دو شکل اصلی انتقال می یابد
یکی کلسترول «بد» (کلسترول (LDL که غلظت بالای آن با افزایش رسوب کلسترول در دیوارة رگهای خونی و تصلب شرایین (مستعد شدن برای بیماریهای قلبی- عروقی) همراه است و باید سعی شود که میزان آن در خون کاهش یابد.
دوم کلسترول «خوب» (کلسترول(HDL که با انتقال کلسترول اضافی خون به کبد، سبب دفع آن از بدن می گردد. بنابراین غلظت های بشتر «خوب» با بروز کمتر بیماری های قلبی- عروقی همراه است. وقتی کلسترول بد افزایش می یابد فرد به این بیماری دچار می شود.
درمان بیماری
مهمترین بخش درمان برای این بیماران تغییر در شیوه زندگی و انتخاب یک رژیم غذایی سالم و مفید است. دارو نیز طبق تشخیص پزشک و متناسب با شرایط جسمی بیمار و با در نظر گرفتن سایر شرایط تجویز میشود.
اصطلاح «روغن گیاهی» را میتوان تنها برای روغنهای گیاهی که در دمای اتاق مایع هستند تعریف کرد، یا بهطور کلی بدون توجه به حالت ماده در دمای داده شده تعریف کرد.
روغن گیاهی اصیل از دانه، ساقه و یا هسته گیاه استخراج میشود و سهم مهمی در رژیم غذایی افراد و آشپزی دارد. استفاده از روغن گیاهی برای درمان بیماری های پوستی و گوارشی سفارش میشود. روغن گیاهی اصیل سرشار از انواع ویتامین ها منجمله ویتامین E میباشد که در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارد.
روغن آفتابگردان
یک روغن غیر فرار است که از دانههای آفتابگردان استخراج میشود. روغن آفتابگردان حاوی اسیدهای چرب و ویتامین E است و از این رو گزینه ای سالم محسوب میشود. این روغن به افزایش انرژی، بهبود سلامت پوست و مو، پیشگیری از بیماریهای قلبی، کاهش شدت آرتروز و آسم، و بهبود رشد مجدد سلول پوستی کمک میکند.
رشد سلولی و محافظت: روغنهای گیاهی مانند گلرنگ، پنبه دانه، آفتابگردان، بادام و جوانه گندم همگی سرشار از ویتامین E هستند که بدن برای محافظت و رشد سلولی به آنها نیاز دارد.
این ویتامین فواید بسیاری برای بدن دارد. ویتامین E برای تقویت سیستم ایمنی بدن تا تحریک دستگاه گوارش نیاز است. این ویتامین از بافتهای بدن مانند پوست، چشمان، پستان، و کبد محافظت میکند.پیشگیری از بیماری قلبی:
چربیهای اشباع نشده تک پیوندی و چند پیوندی از جمله اشکال فراوان چربی در روغنهای گیاهی هستند. چربیهای اشباع نشده چند پیوندی به کاهش سطوح کلسترول و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکنند.
افزون بر این، ویتامین E موجود در روغنهای گیاهی به پیشگیری از بیماریهای قلبی و از بین بردن لختههای خون که دلیل بیماریهای قلبی است، کمک میکند.رشد و نمو:
بدن به اسیدهای چرب برای انجام عملکردهای مختلف نیاز دارد و روغنهای گیاهی منبع خوبی برای آنها هستند. دو نوع اسید چرب به نامهای امگا-3 و امگا-6 وجود دارند. بدن به طور طبیعی این چربیها را تولید نمیکند و آنها را از مواد غذایی دریافت میکند.
آلفا-لینولنیک، یک نوع اسید چرب امگا-3، در روغنهای سویا، کانولا و دانه کتان یافت میشود که بسیار مشابه اسیدهای چرب موجود در ماهی است.اسیدهای چرب امگا-3 به عنوان یک ضد التهاب شناخته میشوند و بر همین اساس است که برای افرادی که از ناراحتیهای قلبی مزمن، پوستی، و گوارشی رنج میبرند، بسیار توصیه شده است.
روغن سویا
این روغن از دانههای سویا استخراج میشود و سرشار از اسیدهای چرب است. روغن سویا از محتوای مواد معدنی و ویتامین بالایی برخوردار است و ویژگیهای آنتی اکسیدانی، این روغن را به انتخابی بسیار سالم تبدیل میکنند.
از جمله فواید سلامت روغن سویا میتوان به سیستم ایمنی بهتر، چشمان و پوستی سالمتر، و کاهش عوارض قلبی اشاره کرد. همچنین، این روغن به کاهش نشانههای بیماری آلزایمر کمک میکند.
روغن سبزیجات، آفتابگردان و سویا
روغن سبزیجات، آفتابگردان و سویا
روغن سبزیجات، آفتابگردان و سویا
روغن سبزیجات، آفتابگردان و سویا
روغن سبزیجات، آفتابگردان و سویا
منبع روغن سبزیجات، آفتابگردان و سویا : salamati.ir
گردآوری مقاله روغن سبزیجات، آفتابگردان و سویا از گروه انفورماتیک موسسه پرستار سلام