منیزیم و پتاسیم موجود در این میوه می تواند چربی های خون و فشار خون را کاهش دهد که این امر می تواند از بیماری های قلبیجلوگیری کند
مدرس گیاهان دارویی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین بوده و از آن جایی که پکتین یکی از فیبرهای محلول در آب است باعث کاهش چربی خون میشود.
جاوید عمارت پرداز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجان شرقی، افزود: خرمالو سرشار از ویتامین A و بتاکاروتن و دارای مقدار قابل توجهی ویتامینهای B۱، B۲، B۳ و C است.
وی با اشاره به مناسبترین زمان برای استفاده از این میوه تشریح کرد: خرمالو بهتر است در زمان پُربودن معده مصرف شود زیرا اسید معده را زیادتر کرده و به هضم غذا کمک میکند.
عمارت پرداز ادامه داد: استفاده از گرد حاصل شده از کوبیده شده دانه میوه خرمالو برایصیه میشود.
استاد گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: این میوه خوش رنگ و خوش طعم دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم است.
وی افزود: آهن موجود در خرمالو عنصر اصلی خونسازی و پتاسیم موجود در آن اشتهاآور و شستشو دهنده کلیه و کبد است. البته خرمالو دارای مقدار کمی تانن است که مصرف آن گاهی ممکن است موجب یبوست شود.
انتخاب میوه
برای سلامت کلیه ها، میوه های سرشار از فیبر و با خواص ضد التهابی مفید است. سیب باعث کاهش کلسترول و تنظیم سطح آن در بدن می شود. انگور قرمز حاوی فلاونوئیدهایی به نام رسوراترول بوده که با افزایش آرامش ماهیچه ای در رگ های خونی می تواند باعث کاهش التهاب شود. کرنبری نیز به حفظ اسیدی بودن ادرار کمک کرده تا مانع از عفونت مجاری ادراری و در نهایت عفونت کلیه شود.
بلوبری و رزبری حاوی ویتامین C و منگنز و همجنین آنتوسیانین بوده که ترکیبی با خواص ضدالتهابی است. توت فرنگی و گیلاس نیز حاوی آنتی اکسیدان هایی برای حفظ سلامت قلب است.