احتمالا برای همه ما پیش آمده است که در زمان بیکاری چندین و چندبار به سمت یخچال برویم و چیزی را برای خوردن جستجو کنیم و یا در هنگام مشاهده تلویزیون، آنقدر درگیر برنامه شویم که پیام سیری به مغز ارسال نشود و وقتی به خود میآییم متوجه میشویم که پرخوری کردهایم.
راه های مقابله با پر خوری در زمان بیکاری
در دنیای مدرن امروز، همه به برطرف کردن فوری نیاز خود معتاد شدهاند. در این میان، خوراکیهای سرپایی و حاضری بسیار رایج شده است.تغذیه بدون برنامه ریزی را میتوان، خوردن غذا بدون توجه به زمان و میزان مصرف تعریف کرد. این نوع غذا خوردن ارتباط نزدیکی با خوردن از روی بیکاری به منظور گذران وقت دارد.
شباهت این دو مورد در این است که، ما همیشه نسبت به حجم غذایی که میخوریم آگاه نیستیم.ذهن ما در ابتداییترین سطح به دنبال زنده ماندن است. حتی اگر بلافاصله به انرژی نیاز نداشته باشیم، وقتی غدا در دسترس باشد آن را میخوریم و انرژی آن را بهعنوان چربی در بدن ذخیره میکنیم.
برای اینکه عادتهای غذایی برنامهریزی نشده را کنترل کنیم، باید روی خوردن آگاهانه تمرکز کنیم. زمانی که با حواسپرتی غذا میخوریم بدون شک در دام پرخوری میافتیم.
۱٫ بر روی حس خوب غذا تمرکز کنیم.
از غذا خوردن جلوی تلویزیون خودداری کرده و بر روی آنچه میخورید تمرکز کنید. غذایتان را آرام بجوید. بر روی مزه غذا و حسی که به شما میدهد تمرکز کنید. این روشها کمک میکند تا آهستهتر غذا بخورید و زمانی که سیر شدید به راحتی قاشق را کنار بگذارید.
۲٫از خوردن غذاهای فوری اجتناب کنید.
روش دیگر حذف کردن غذاهای فوری است.اصلا این غذاها را خریداری نکنید تا در دسترس نباشد. به طور کلی با چیپس و بیسگوییت و خوراکیهایی از این دست خداحافظی کنید.
۳٫ استفاده از خطای دید برای کنترل میزان غذا
این روش ثابت کرده است که بشقاب غذا در مقدار غذایی که میخورید تاثیر دارد. بنابراین از بشقابهای کوچک استفاده کنید. میزان مشخصی از غذا در یک ظرف کوچک زیاد و در ظرف یزرگ کم دیده میشود. بنابراین با ظرف کوچک حس کنید غذای بیشتری خوردهاید.
۴٫ به بدن خود گوش کنید.
یک لحظه صبرکنید و ببینید چه حسی دارید.آیا هنوز گرسنهاید؟ بر بدنتان و حسی که دارید تمرکز کنید. اگر حس کردید هنوز گرسنهاید باز هم بخورید، اشکالی ندارد. اما یک دقیقه مکث در میانه غدا برای کنترل پرخوری بسیار موثر است.