تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان
تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان : برخی کودکان در کلاس قادر به تمرکز و گوش دادن به معلم نیستند و مدام دچار حواس پرتی و کم شنوایی برای صدای معلم و درسشان می شوند به این عارضه نوروپاتی می گویند.
یک شنوایی شناس نوروپاتی را از علل حواسپرتی دانشاموزان در کلاس دانست و گفت: استفاده از سیستم FM که صدای معلم را به دانشآموز نزدیک میکند راهگشاست.
گیتا موللی، شنوایی شناس تصریح کرد: کودکان مبتلا به نوروپاتی در محیطهای پرسر و صدا مشکل پیدا میکنند، قاطی میکنند و هر چه آنها را صدا میکنید پاسخ نمیدهند و حتماً باید تکانشان دهید تا به شما نگاه کنند و جواب دهند.
وی تصریح کرد: چنانچه این کودکان در کلاسی حضور داشته باشند و کلاس کناری سر و صدا کنند به آن صدا گوش میدهد و نمیتواند بر صدای معلم تمرکز کند و آن را تمییز دهد بنابراین زود حواسشان پرت میشود.
این شنوایی شناس خاطرنشان کرد: یکی از بهترین راهکارها جلب نظر و تمرکز این افراد استفاده از وسایل کمک شنوایی مثل سیستم FM است که فاصله صدا را کم میکند یعنی اگر معلم در فاصله ۱۰ متری کودک ایستاده باشد؛
این سیستم صدا را به ۱ متری کاهش میدهد، بنابراین گویا معلم در کلاس درس اختصاصاً به این دانشآموز آموزش میدهد.
موللی تأکید کرد: نوروپاتی شنوایی در بچههای کم شنوا نرخ بالایی دارد یعنی حتی بچههای دارای شنوایی کم نیز در برخی مواردنوروپاتی دارند و در جمعیت عادی نیز زیاد است ولی شناسایی نمیشوند.
تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان | وی گفت: از آنجا که درمان خاصی ندارد بهترین کار ممکن، این است که به خانواده نحوه رفتار با این کودک را آموزش دهیم تا از رفتار وی سوءبرداشت نشود و به وی کمک شود.
این شنوایی شناس تصریح کرد: برای مثال مادر نباید از آشپزخانه با بچه حرف بزند بلکه مقابل وی بنشیند یا به نحوی توجه وی را جلب کند یا معلم کودک را در ردیف اول بنشاند.
موللی افزود: معلم باید وی را در انتهای کلاس یا کنار پنجره بنشاند یا زمانی که زنگ ورزش است در کنار پنجره ننشیند.
وی خاطرنشان کرد: در این کودکان باید از جذابیتهای دیداری استفاده کرد و درسها نوت ایجاد کرد تا کودک قبل از حضور در کلاس درس روی آنها کار کند.
این شنوایی شناس گفت: در برخی موارد این کودکان به بی ادبی متهم میشوند که پاسخ نمیدهند یا گاهی به آنها منفعت طلب میگویند که هر گاه موضوعی به نفع آنان است آن را میشنوند و گاهی که به نفعشان نیست آن را نمیشنوند.
موللی در توضیح نوروپاتی اظهار کرد: برخی بچهها از بخش گوش تا حلزون از نظر شنوایی سالم هستند یعنی شنوایی محیطی سالمی دارند ولی عصب انتقال دهنده اصوات به مغز دچار مشکل شده است که به این عارضه نوروپاتی شنوایی اطلاق میکنیم.
وی تصریح کرد: دقیقاً نمیدانیم که این مشکل عصبی در کدام بخش از عصب وجود دارد و وضعیتی پیچیده است که در آن عصب به بیماری مبتلا میشود که هنوز برای انسان شناخته شده نیست چرا که عصب از حلزون گوش آغاز میشود و تا مغز ادامه پیدا میکند.
موللی افزود: این بیماری معمولاً در کودکان دارای بیماریهای خاص مشکلات عصبی در دوران جنینی داشته باشند یا زایمانهای مشکلدار و همچنین کمبود اکسیژن از عوامل این بیماری است.
این شنواییشناس افزود: در برخی موارد ریشههای ارثی برای این بیماری وجود دارد بنابراین علت موضوع دقیقاً مشخص نیست.
وی خاطر نشان کرد: زمانی که از این کودکان تست شنوایی گرفته میشود به سمت صدا باز میگردند ولی با صدای گفتار مشکل زیادی دارند یعنی متوجه گفتار نمیشوند و در حقیقت میتوان گفت اصوات را تنها به صورت فیزیکی میشنود و در تجزیه و تحلیل آن دچار مشکل است.
موللی تاکید کرد: گوش انسان فقط بر اساس امواج صوتی کار نمیکند بلکه باید امواج صوتی شناخته شده و تجزیه و تحلیل شود که این مهم نیازمند عصب است تا عکسالعمل مناسب را به یک صدا نشان دهد.
منبع تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان :salamati.ir
چگونه خوب گوش کنیم ؟
تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان : خوب گوش دادن ، یک مهارت یا شاید هم یک هنر است و باید این هنر را مثل سایر هنرها فرا گرفت ؛ یعنی باید آموزش ببینیم و برای کسب آن تلاش کنیم . ما در اینجا چند پیشنهاد برای کسب این مهارت ارائه می دهیم.
قبل از کلاس
اولین گام برای خوب شنیدن درس های یک معلم ، آن است که از نظر ذهنی خود را آماده شنیدن کنیم و برای بهبود هشیاری جسمانی و رانی خود ، قبل از کلاس ، موانعی را که می تواند آمادگی لازم را از ما بگیرد ، رفع نماییم.
برای مثال : با خستگی و گرسنگی سر کلاس نروید و دفترچه یادداشتی بخرید که به یادداشت برداری نظام مند شما کمک می کند.
تکالیف هفته قبل را نیز حتماً انجام دهید و نکات مهم جلسه گذشته را دوره کنید تا از موضوعات درسی و آنچه که در کلاس گذشته است ، بی خبر نباشید؛ در ضمن اگر به مطالب درسی جدید فکر کنید آمادگی بیشتری برای حضور در کلاس و توجه کردن به درس های معلم خواهید داشت.
در طی کلاس
تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان
حواس خود را به سخنان معلم و آنچه در کلاس می گذرد، معطوف کنید و به رویا فرو نروید ؛ یعنی به کلاس درس نگویید که رویاها و تخیلات نمی گذارند تا به تو توجه کنم ؛ بلکه به رویاها و تخیلاتتان بگویید که درس دارم و اکنون وقت گوش دادن به درس است و باید با تمام وجود در کلاس درس حضور داشته باشم؛ همچنین به خود تلقین نکنید که درس جالب نیست یا روش تدریس معلم خسته کننده است و شما خوابتان می گیرد! برعکس به خود بگویید که بدون شک در این درس و در تدریس معلم، نکته های تازه و جالبی وجود دارد که شما می توانید از آن بهره ببرید.
توجه داشته باشید که اگر حرف بزنید ، مطمئناً نمی توانید گوش کنید ؛ پس به جای سخن گفتن به علائم کلامی بدنی و دیداری معلم توجه کنید و بدانید که شما چهاربار سریع تر از سخنان یک معلم می توانید فکر کنید. بدین ترتیب برای فهم نکات مهم درس وقت لازم را دارید بخصوص اگر در استفاده از شکل و علائم اختصاری ثبات قدم داشته باشید.
یادداشت برداری را نیز از یاد نبرید ؛ زیرا یادداشت برداری شیوه ای بسیار مناسب در تقویت مهارت گوش دادن اس ؛ بویژه اگر محتوای درس را به زبان خود و بر اساس آنچه دریافته اید بنویسید نه اینکه فقط از سخنان معلم کپی برداری کنید.
تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان
یکی از مهمترین دلایل ناتوانی دانش آموزان در دقیق شنیدن این است که هر آنچه را دوست دارند ، می شنوند نه هر آنچه را گفته می شود و منتظر نمی مانند تا سخنان معلم به پایان برسد و بعد نوبت صحبت کردن آنها بشود؛
تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان : بلکه تصورات و فرضیات خود را مبنا قرار می دهند و فکر می کنند که می دانند معلم چه می خواهد بگوید؛
در نتیجه هنگام تدریس ذهن دانش آموزان فقط حول و حوش سوالهایشان دور می زند ؛ نه آنچه در کلاس گفته می شود و در نتیجه از نکات کلیدی ، مهم و نتیجه گیری نهایی معلم غافل می مانند.
براستی شما چند بار دست خود را پیاپی برای پرسیدن سوالی که لحظاتی بعد معلم ، خود به آن پاسخ داده است، بلند کرده اید یا از چیزی پرسش کرده اید که معلم با تعجب گفته است همین چند دقیقه پیش آن را پاسخ داده است؛
تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان : اما آن قدر شما غرق در حال و هوای پرسش خود بوده اید که اصلاً متوجه سخنان معلم نشده اید یا اگر معلم سوالی از شما کرده است در نیمه های سوال وی به میان حرفش آمده و پاسخ سوالش را داده اید و بعد متوجه شده اید که منظور معلم نیز دیگری بوده است؟!
پس به جای اینکه جملات معلم یا دوستانتان را تمام کنید و تصور کنید که می دانید دیگران چه می خواهند بگویند؛
تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان
تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان
تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان
به طور کامل به آنچه گفته می شود ، گوش دهید و راجع به آن فکر کنید و سپس اگر از شما سوال شده است پاسخ دهید و اگر پرسشی برایتان مطرح شده است آن را بپرسید.
بار دیگر تأکید می کنیم که به تمام مطالبی که در کلاس گفته می شود، توجه کنید و آنچه را که می شنوید با آنچه که از قبل می دانستید ربط دهید.
همچنین نکات مهم درس را تشخیص دهید و سعی کنید نکات مهمی را که ممکن است سوال امتحان باشد ، بیابید.
به آنچه معلم درباره تکالیف درسی می گوید نیز گوش کنید و به دنبال عبارتهای کلیدی معلم مانند : ((این مطلب مهم است)) یا ((مهم است بدانید که…)) یا ((لازم است این مطلب را برای امتحان بدانید)) باشید.
سوالهای دانش آموزان دیگر نیز بسیاری از اوقات کارگشاست . گاه دانش آموزان دیگر به نکاتی توجه می کنند که شما از آنها غافل بوده اید و اصلاً ارزش تدریس گروهی به همین است که ازگفت گوی سایر دانش آموزان با معلم می توان به مطالب جالبی پی برد و بسیاری از ابهامات و دشوارهای درسی نیز از همین راه برای انسان حل می شود.
در آخر اینکه در لحظات پایانی تدریس تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان کمتر می شود و نباید سریع کتاب و دفتر خود را ببندند و به فکر بیرون رفتن از کلاس باشند ؛ زیرا خیلی از اوقات در همین لحظات خلاصه درس یا مطالب کلیدی گفته می شود ؛ مطالبی که ممکن سوالهای امتحان پایان ترم شما باشد.
گردآوری مقاله تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان گروه انفورماتیک موسسه پرستار سلام
تمرکز و گوش دادن به معلم در کودکان | پرستار سلام مراقبت از سالمند و کودک در منزل و اعزام خانه دار برای نظافت منزل و آشپزی در منزل تهران