مطمئناً هر چند وقت یکبار در آخر هفته یا یک مهمانی، کمی زیادهروی کرده و چند نوع غذای چرب را همزمان مصرف میکنید. چنین زمانهایی برای تمام افراد وجود دارد و مشکلساز نیست. با این حال اگر هر روز فستفود بخورید، چه میشود؟
اگر ۵ روز پشت سرهم فستفود بخورید، چه میشود؟
طبق یک تحقیق جدید از Virginia Tech، مصرف تنها ۵ روز فستفود میتواند نحوه پردازش مواد مغذی توسط ماهیچههای بدن را تغییر دهد.
محققان به ۱۲ مرد در سنین کالج، رژیمهای غذایی پرچرب مانند ساندویچهای سوسیس و کالباس، پنیر و غذاهای سرشار از کره دادند. محققان ابتدا عکسالعمل سوختوسازی بدن در ماهیچههای اسکلتی این افراد را ارزیابی کردند. در ابتدا این افراد چیزی نخورده بودند. سپس بعد از ۵ روز مصرف فستفود، مجدداً این عکسالعمل را مورد ارزیابی قرار دادند.
میزان کالری کلی که این افراد مصرف میکردند، تغییری نداشت و افزایش وزن پیدا نکردند. با این حال، تنها پس از گذشت ۵ روز با غذاهای پرچرب، توانایی ماهیچهها برای اکسید کردن گلوکز، مختل شده بود.
زمانی که غذا میخورید، سطح گلوکز بدن افزایش مییابد. ماهیچه یک مکان تصفیه برای گلوکز محسوب میشود و آن را به منظور دستیابی به انرژی یا ذخیره، میشکند. از آنجا که ۳۰ درصد وزن بدن را ماهیچهها تشکیل میدهند و ماهیچهها نقش مهمی در سوختوساز گلوکز دارند، تغییر سوختوساز عادی ممکن است در آینده باعث بیماریهایی مانند دیابت شود.
طبق گفته یکی از محققان، نتایج این تحقیق با نتایج تحقیقات قبلی سازگار است. با این حال، این تحقیق، اولین تحقیقی است که نشان میدهد تغییرات بدن در چنین مدتزمان کوتاهی اتفاق میافتد.
یک رژیم غذایی حاوی سبزیهای متنوع معمولاً ۳۰ درصد چربی دارد. شرکتکنندگان در این تحقیق حدود ۵۵ درصد چربی به همراه ۲۵ درصد چربی اشباعشده مصرف کردند. با این حال، یک فرد عادی باید توجه داشته باشد که بدن به سرعت به تصمیمات غذایی بد عکسالعمل نشان میدهد.
وی میگوید: «من فکر میکنم همه میدانند که افزایش وزن به دلیل مصرف کالری بیش از اندازهای است که میسوزانیم. با این حال، این تحقیق نشان میدهد مصرف مواد غذایی بر نحوه عکسالعمل بدن به مواد مغذی تأثیر میگذارد». به همین دلیل بهتر است رژیم غذایی متعادلی داشته باشید و از ۲۵ الی ۳۰ درصد چربی در رژیم غذاییتان استفاده کنید.
چرا این تغییر تنها پس از چند روز در بدن میافتد؟ محققان مطمئن نیستند و قصد دارند در آینده این موضوع را بررسی کنند. این محقق میگوید: «ما میخواهیم بدانیم کدام مکانیسمها در این روند تأثیر دارند و این روند تا چه مدتی ادامه دارد؟»