امروزه چاقی به یکی از بزرگترین مشکلات جوامع تبدیل شده است.
بسیاری از محققان درمورد این مسئله تحقیقات گسترده ای کرده اند. در این مطلب درمورد تحقیقی که اخیرا در دانشگاه کالیفرنیا توسط ماریا گلیمور انجام شده است صحبت هایی خواهیم داشت. این مطالعه درمورد اصلی ترین دلیل شیوع چاقی است.
ماریا گلیمور، عضو تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، در این باره می گوید: «افراد دارای فاکتور ژنتیک در زمینه چاقی بیشتر از همه در معرض تاثیرپذیری از پیشرفت های مدرن امروزی در راستای افزایش چاقی هستند. دسترسی گسترده به مواد خوراکی پرکالری و ارزان، و تماشای طولانی مدت تلویزیون همگی از عوامل تاثیرگذار امروزی بر بروز چاقی هستند.»
در این مطالعه، محقان بر داده های حدود ۸۸۰۰ شرکت کننده بزرگسال در سطح کشور آمریکا که بین سال های ۱۹۰۰ تا ۱۹۵۸ بدنیا آمده بودند تکیه کردند.
تیم تحقیق، نمره مربوط به ریسک ژنتیکی چاقی هر فرد را براساس ۲۹ متغیر ژنتیکی مرتبط با چاقی برآورد کردند. سپس آنها نمره ریسک مربوط به شاخص توده بدنی هر فرد را مقایسه کردند.
محققان دریافتند وجود ژن های مرتبط با چاقی به مرور زمان در این افراد افزایش نیافته بود. اگرچه تاثیر این ژن ها بر شاخص توده بدنی هر فرد در دهه های بعد افزایش یافت، چراکه سبک زندگی مدرن به شیوه ای تغییر یافته بود که موجب افزایش چاقی شده بود.
میدانید که روغن زیتون فواید زیادی برای سلامتی دارد شامل کاهش ریسک سرطان، کاهش فشارخون، و مبارزه با چین و چروک پوست.
در هوای آلوده روغن زیتون بخورید
روغن زیتون همچنین میتواند بدن شما را دربرابر تاثیرات آلودگی هوا محافظت نماید.
پژوهشگران سه گروه از افراد میانسال را بهکار گرفتند تا آزمایش کنند آیا خوردن انواع روغن میتواند با ریسکهای مربوط به آلودگی هوا مبارزه کند یا خیر. آلودگی هوا یکی از نگرانیهای جدی میباشد چون هوای آلوده میتواند فشارخون را بالا برده، عملکرد رگهای خونی را مختل کرده و حتی برانگیزاننده سکته مغزی و حملات قلبی در افراد مبتلا به مشکلات قلبی باشد.
اولین گروه در این مطالعه به مدت یک ماه روزانه سه قرص مکمل روغن ماهی مصرف کردند، گروه دوم به مدت یک ماه روزانه سه کپسول روغن زیتون(حدودا دوسوم قاشق چایخوری) مصرف کرده و گروه سوم نیز هیچ مکملی مصرف نکردند. سپس تمام شرکتکنندگان چند ساعت هم هوای فیلترشده و هم هوای آلوده را تنفس نمودند. در پایان محققان نشانگرهای مربوط به سلامت قلب را بررسی کردند مانند فشارخون و عملکرد سرخرگها.
آنها کشف کردند که روغن زیتون، نسبت به روغن ماهی محبوب و معروف، واکنش بدن به تنفس هوای آلوده را بهبود بخشید. روغن زیتون نه فقط به اندازه چشمگیری توانایی رگهای خونی در واکنش به فشارناشی از آلودگی هوا را افزایش داد بلکه میزان پروتئین موجود در خون بهنام tPA را که حلال لخته است هم بیشتر کرد. لختههای خون دلیل بسیاری از حملات قلبی یا سکتههای مغزی هستند، بنابراین افزایش tPA ریسک این دو را در فرد کاهش میدهد”.
پژوهشگران عقیده دارند اسید اولئیک، عاملی در روغن زیتون که گفته میشود خواص ضدالتهابی دارد، میتواند در این ویژگی روغن زیتون نقش داشته باشد. پس این هم دلیلی دیگر برای افزودن چند قاشق چایخوری روغن زیتون بکر و لذید به سالادتان!