نام فایل : خانم بهروزی
توضیحات : سوند گذاری در منزل
حقوق : 150.000 تومان
ساعت کاری : مقطعی
محدوده : میدان توحید
تاریخ : سه شنبه / 20 اسفند 1398
تماس با پرستار سلام
انواع سوند
سوندها از دو جنبه مهم با یكدیگر تفاوت دارند: نوع و محل قرارگیری و مدت زمان باقیماندن در محل. به همین خاطر است، شاید روش گذاشتن سوند ادراری برای هرکدام قدری متقاوت باشد.به طور کلی سوند های ادراری به دو دسته ی دائمی و کوتاه مدت تقسیم می شوند.
-
سوندهای کوتاه مدت
یک فرد ممکن است تنها یکبار نیاز به استفاده از سوند داشته باشد. برای مثال ممکن است فردی پس از عمل جراحی تنها برای بار اول (خالی شدن مثانه) نیاز به استفاده از سوند داشته باشد، در این وضعیت برای بیمار سوند یکبار مصرف نصب میکنند. این سوند را میتوان هم از طریق مجاری ادرار و هم از طریق سوراخ ایجاده در شکم، نصب کرد.
-
سوند دائمی
به شکل مدت دار در مثانه ی فرد کار گذاشته میشود و برای استفاده کوتاه مدت و بلندمدت مناسب است. این سوندها را با نام سوند فولی (foley Catheters) نیز میشناسند. روش گذاشتن سوند ادراری بلند مدت تقریبا مشابه سوند های کوتاه مدت می باشد و به این صورت است که، یک پرستار عمدتا از طریق مجرای ادرار این سوند را در محل خود قرار میدهد، گاهی نیز ممکن است از طریق ایجاد یک سوراخ در پایین شکم در ابتدای مجرای ادرار قرارش دهند. این نوع سوند به عنوان یک سوند داخلی شناخته میشود و در ابتدای خود حاوی یک بالن کوچک است که با مایعی خاص پر میشود تا جلوی خارج شدن لوله از بدن را بگیرد.
از سوند ادراری برای مقاصد زیر استفاده می گردد :
- گرفتن نمونه ادرار استریل جهت کشت ادرار و بررسی میزان آلودگی ادرار به میکروب ها
- اندازه گیری دقیق حجم ادرار
- اندازه گیری حجم ادرار باقی مانده پس از ادرار کردن
- خارج کردن خون و لخته ها از مثانه در بیمارانی که خونریزی از مثانه دارند .
- خارج کردن ترشحات چرکی و ادرار عفونی در بیمارانی که دچار ادرار عفونی شده اند .