ترک عائت های بد در کودکان

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

یکی از بدترین کابوس‌های پدر و مادرها این است که فرزند ‌آنها دست در بینی خود کند اما خوشبختانه روش‌‌هایی برای ترک دادن این رفتار ناپسند در کودک شما وجود دارد.

چه کار کنیم که بچه انگشت در بینی خود نکند؟

بچه‌ها در همان حال که رشد می‌کنند و بزرگ می‌شوند دچار رفتارها و عادت‌های گوناگونی می‌شوند که از جمله آنها می‌توان از مکیدن انگشت شست تا ناخن خوردن نام برد. ولی از همه اینها بدتر آن رفتار و عادتی است که بیش از چیزهای دیگر والدین را از کوره به در می‌برد و آن انگشت کردن در بینی است!

سارا اسپرینگر، پزشک متخصص کودکان، در این باره می‌گوید: «کودکان از نوزادی شروع به انگشت کردن در بینی خود می‌کنند. به محض اینکه بچه‌ها قادر به کنترل انگشت‌های خود می‌شوند، کنجکاو می‌شوند تا انگشت خود را در هر سوراخی فرو کنند. با این همه، جای نگرانی نیست چون یکی از روش‌های تجربه و یادگیری در کودکان همین انگشت کردن در سوراخ است.»

براساس تحقیق انجام شده در دانشگاه میشیگان، برای اینکه به کودک خود کمک کنید تا عادت انگشت کردن در بینی را کنار بگذارد در وهله اول مهم است بدانید که اصلاً چرا به چنین عادتی گرفتار می‌شوند. عادت انگشت کردن در بینی ممکن است در اثر بی‌حوصلگی، بی‌خوابی، خواب آلودگی، تمدد اعصاب یا لجاجت باشد. در بیشتر موارد، انگشت کردن در بینی مرحله‌ای گذرا است و کودک دیر یا زود این عادت را ترک می‌کند.

دکتر اسپرینگر خاطر نشان می‌کند که والدین اندکی پیدا می‌شوند که بتوانند عادت انگشت کردن در بینی را از سر بچه بیندازند چرا که این عادت بخشی از روند و ذات کودکی است. در این موارد به والدین توصیه می‌شود که نسبت به این رفتار کودک بی‌اعتنا باشند و حساسیت نشان ندهند چون عصبانیت و پرخاشگری آنان هیچ تاثیری در برطرف شدن عادت انگشت کردن در بینی ندارد.

در عوض دکتر اسپرینگر می‌گوید زمانی که کودک شما به سن چهار یا پنج سالگی رسید به او فین کردن را یاد بدهید و بگویید که مرتب دست‌هایش را بشوید تا کمتر دچار بیماری شود.

گوشه چشمی هم باید به فصل و نوع آب و هوا داشت چون هوای خشک یا سرد می‌تواند عامل خشکی بینی شود.

والدین باید در این گونه شرایط آب و هوایی از مرطوب کننده‌ها استفاده کنند تا ترشحات داخل بینی خشک نشود و همیشه نمناک بماند. مالیدن وازلین در داخل سوراخ بینی هر از گاهی در طول روز می‌تواند هم از سوزش و خارش داخل بینی بکاهد و باعث کمتر شدن انگشت کردن در سوراخ بینی شود.

دکتر اسپرینگر از سوی دیگر یادآوری می‌کند که زمانی که کودک شما به مدرسه می‌رود به ناچار عادت‌های ناپسندی را در دیگران می‌بیند و احتمالاً از آنها تقلید می‌کند. انگشت کردن در بینی یکی از آن عادت‌ها است که البته والدین باید با این رفتار یا عادت کنار بیایند و آن را به حساب بچگی کودک خود بگذارند.

دکتر اسپرینگر می‌گوید: «انگشت کردن در سوراخ بینی بخشی عادی و معمولی از دوران کودکی است و بیشتر کودکان رفته رفته متوجه ناپسند بودن این رفتار خود می‌شوند و در نهایت روزی آن را خود به خود کنار می‌گذارند و یا اینکه دست کم دیگر در حضور جمع دست به چنین عملی نمی‌زنند.»

از دیگر عادت‌های کودک می‌توان به عادت پستانک اشاره کرد که در مطلب پستانک؛ خوب یا بد؟ به طور مفصل به آن پرداخته شده است. اگر کودک شما عادت به پستانک دارد خواندن این مطلب شاید بتواند مشکل شما را حل کند.

گردآوری گروه انفورماتیک موسسه طنین

منبع : salamati.ir

مطالب مرتبط :   • علائم شایع پره‌اكلامپسی‌ شدید
پرستار سالمند, پرستار سالمند در منزل, پرستار کودک, نگهداری سالمند, نگهداری کودک در منزل
نوشتهٔ پیشین
شکل W نشتن کودکان
نوشتهٔ بعدی
حساسیت های غذایی در کودکان

محتوای مرتبط

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

ورزش هم برای خیلی‌ها یک چالش بزرگ است!

داستان چه زمانی نوبت زندگی می شه

داستان چه زمانی نوبت زندگی می شه

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

علل اصلی شکم درد

نمونه کارهایی از خدمات پرستار سلام

مراقبت از نوزاد در منزل ، کرج

مراقبت از نوزاد در منزل ، کرج

تزریقات در نیاوران

انجام تزریقات در منزل سوهانک

تزریق سرم در اشرفی اصفهانی

تزریق سرم در اشرفی اصفهانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
همین الان تماس بگیرید!