مژه ها و ابروها بخشی از افزایش دهنده های زیبایی هستند به خصوص زیبایی چشم ها. هر قدر مژه های بلند تر و پر پشت تری داشته باشیم زیبایی چشم هایمان بیشتر خواهد بود. ابروها و مژه های ما به چهره مان شکل و چهارچوب می دهد.
علت چیست؟
هر بی نظمی در مکانیزم طبیعی کارکرد اعضای بدن عللی دارد که در ادامه برخی از آنها را که در ایجاد ریزش و کم پشتی موهای مژه وابرو نقش دارند می شناسیم.
۱-وسواس مو کنی:
این موقعین با موقعیت و شرایط فیزیکی فرد رابطه نزدیک دارد. وسواس موکنی مشکلی است که فرد بدون داشتن توانایی کنترل موهای مژه و ابرو را کشیده و در نهایت از محل جدا می کند. این مشکل اصولا از کودکی آغاز می شود که گاهی کنترل شده و گاه هم با ابی توجهی ادامه پیدا می کند.
۲- اختلالات تیروئیدی:
پر کاری و پرکاری غده تیروئید در بدن در کنار اختلا لات و مشکلات سلامت فراوانی که به دنبال دارد باعث ضعف و شکنندگی در موهای مژه می شود. از نتایج اختلا لات پر کاری تیروئیدی می توان به کم توانی عمومی , بی طاقتی در تحمل هوای گرم , مشکل قورت دادن مواد خوراکی , خواب نا آرام , کم کردن وزن, سر درد و ریزش مو اشاره کرد.
از عوارض کم کاری تیروئید هم به کمبود توان در تحمل سرما , اضافه وزن , داشتن پوستی خشک و.. اشاره داشت.
با کم کاری تیروئید موهای ابرو ها و مژه ها به صورت نامنظم دچار ریزش شده و چهره بدی به خود می گیرد.
۳-ضعف سیستم ایمنی:
cمانی که سیستم ایمنی بدن ضعیف باشد و در برابر فاکتورهای منفی نامقاوم همین فاکتورهای منفی با هجوم به بخش بخش بدن آسیب هایی را به جای می گذارند که ریزش مو از بارز ترین آنها است.
برای تقویت سیستم ایمنی بدن بهترین و مناسب ترین خوراکی میوه های مناطق گرمسیری از قبیل نارگیل, آناناس , موز و… است.
۴-حساسیت های شیمیایی:
همانطور که واقف هستید ریمل ها و لوازم آرایشی چشمی حاوی مقدار بالایی مواد شیمیایی هستند که اگر پوست و موهای پلک چشم به این مواد حساسیت نشان دهند ریزشی شدید حاصل می شود. همچنین عامل حساسیت زای دیگر هم چون گرد و غباربی نقش در ریزش موهای مژه و ابرو نیستند.
عوامل ریزش مژه و ابرو
۵-التهاب پلک:
التهاب پلک نشانه ای از اسکان ورشد باکتری ها در این محدوده است که به طور طبیعی اتفاق می افتد که به راحتی قابل درمان نیست اما با رعایت نکات بهداشتی می توان آن را تا حد زیادی کنترل کرد.
درمان چیست؟
قدم اول:
اولین راه و مهم ترین شیوه در درمان برطرف کردن مشکلاتی است که به آنها اشاره شد
قدم بعدی:
ما همیشه درمان های طبیعی را مقدم می دانیم و در ان قسمت چند راه حل طبیعی را به شما معرفی می کنیم.
استفاده از روغن بادام:
ابتدا مژه و یا حتی ابروها را به خوبی شسته و خوب خشک کنید و مقداری از روغن بادام تلخ را با استفاده از یک گوش پاک کن با محل بمالید.
روغن هفت مغز:
این روغن همانطور که از اسمش پیداست ترکیبی از روغن هفت دانه روغنی که شامل بادام , فنق, کرچک, کنجد, پسته و سیاه دانه است می باشد و تاثیری عالی در درمان ریزش و کم پشتی مژه وابرو دارد.
با مژههای کوتاه چه باید کرد
یک راهحل: باید ریملی انتخاب کنید که رنگ تیرهای داشته باشد و بلند کننده مژه باشد. یک بار ریمل بزنید، صبر کنید تا ریمل خشک شود سپس یک لایه دیگر روی آن بزنید. اگر مژههایتان هم کوتاه است و هم نازک به دنبال ریمل بلند کننده و حجم دهنده باشید. ابتدا یک لایه ریمل بزنید، اجازه دهید خشک شود و دوباره سر مژهها و مژههای انتهای چشم را ریمل بزنید.
بیماریهایی که موجب ریزش مو میشوند
بسیاری از بیماریهای غدد درونریز یا سیستمیک هم تظاهراتی از ریزش مژه یا ریزش ابرو دارند از جمله مشکلات تیروئیدی مثل پرکاری یا کمکاری تیروئید، آلوپسی آره آتا (ریزش سکهای)، لوپوس و . . . و اختلالات تغذیهای از جمله کمبود پروتئین، کمبود بیوتین و کمبود آهن که از سایر علل ریزش مژه و ریزش ابرو هستند. برخی عفونتها مثل سیفلیس، عفونت ویروسی مثل ویروس تب خال، جذام و عفونتهای قارچی و برخی دلایل عفونتهای انگلی نیز منجر به بروز ریزش مژه ها میشود، از جمله demodicosis که نوع فولیکولاروم آنها با عارضه ریزش مژه و شوره همراه است.
کدام فرمژه بهتر است
همیشه بلافاصله پس از اینکه از حمام بیرون آمدید، از فرمژه استفاده کنید، چون وقتی مژهها با آب گرم خیس شده باشند، راحتتر و زیباتر بر میگردند و نمیشکنند. یادتان باشد اگر به صورت ناشیانه از فرمژه استفاده کنید سبب شکسته شدن و ریزش مژهها میشود. همچنین سعی کنید
تا حد امکان از فرمژههای آهنی استفاده نکنید، بلکه انواع پلاستیکی را خریداری کنید. البته ما توصیه میکنیم به جای استفاده از فرمژه، از انگشتتان کمک بگیرید یعنی ابتدا دستتان را بشویید، سپس به طور دقیق پس از آنکه ریمل زدید، انگشتتان را روی ریشه مژهها از پایین قرار داده و به سمت بالا فشار دهید تا زمانی که ریمل خشک شود.
چطور با پودر مژهها را ضخیم کنید
اگر مژههای نازکی دارید میتوانید پیش از ریمل زدن با یک تکه پنبه که در پودر فرو برده و اضافی آن را تکاندهاید به آرامی مژهها را پودر بزنید. در این هنگام چشمها را ببندید تا پودر به چشمانتان نرود سپس ریمل بزنید. اگر به نتیجه دلخواه نرسیدید دوباره پودر بزنید و بعد ریمل استفاده کنید. دو یا سه بار ریمل را به مژههای بالا به صورت افقی بمالید. به سرعت برای بار دوم و سوم هم این کار را تکرار کنید، چون ریمل سریع خشک میشود مخصوصا ریملهای ضد آب. اگر روی مژه خشک شده ریمل بمالید ریمل تکه تکه بهنظر خواهد آمد.
مژهها را نکشید
هیچگاه با دست ریمل روی مژهها را نکنید یا برای پاککردن به مژهها فشار نیاورید و آنها را نکشید، چون این کار منجر به التهاب ناحیه پلکها میشود و حتی ممکن است باعث ریزش مژهها هم شود. برای پاککردن ریملها پنبهای را آغشته به شیرپاککن کنید و بعد روی مژهها فشار دهید تا ریملها درون ماده پاککننده حل شوند و در نتیجه به راحتی پاک شوند.
برای تقویت ابرو و مژه برس بزنید
به یاد داشته باشید که از سادهترین روشها برای تقویت ابرو و تقویت مژه، ورزش و ماساژ دادن ابرو و مژه به وسیله برس است که باید برای این منظور برس کوچکی را انتخاب و به صورت روزانه برس بزنید. شانههای بسیار ظریف هم برای این کار مناسب هستند. البته فراموش نکنید که هر چند وقت یک بار، شانه یا برس ریمل خود را با آب و صابون خوب بشویید و آب بکشید.
چرا مژهها میریزند
madarosis اصطلاحی است که مربوط به از دست دادن یا ریزش مژهها به دلیل آسیب به فولیکول مو بوده ولی در همراهی با کلمه cilia مربوط به از دست دادن مژه و ابرو است. علل ریزش مژه متنوع بوده و مربوط به دلایل موضعی یا سیستمیک است. موی مژه معمولا در ۳ -۲ ردیف کوتاه، ضخیم و خمیده است و در مژههای بالایی واضحتر و بلندتر است و طوری تعبیه شده که مژههای بالا و پایین هنگام بسته شدن چشمها لابهلای هم گیر نکند.
با آرایش مژهها میریزند؟
آرایش مژهها توسط ریمل یا استفاده مکرر از مژههای مصنوعی یکی از علل ریزش مژه و کمپشتی آن هاست. البته در صورتی که از ریملهای واتر پروف استفاده میکنید و به سختی آن را پاک میکنید در پاسخ به ضربات و محکم پاک کردن مژهها ریزش رخ خواهد داد. از طرف دیگر ایجاد حساسیت و آلرژی نسبت به چسب یا مواد آرایشی و پاککنندهها میتواند با ایجاد اگزما و خارش منجر به ریزش مو و ریزش مژه شود.
کدام محصولات در درمان ریزش مژهها موثرند؟
اصولا تقویت مژه و ابرو به صورت موضعی خصوصا در ترکیبات آرایشی امکانپذیر نیست و اغلب تبلیغات در این زمینه بیشتر ادعا هستند. برخی داروهای آنالوگ پروستاگلاندین از جمله لاتانوپروست در درمان ریزش مژه مؤثر بوده است. ترکیب دیگر آن bimatoprost است که به صورت موضعی در مطالعات در درمان آلوپسی آره آتا بهکار رفته و مؤثر بوده است.
عادتهای نابجا
ضربات یا تروماها یکی از دلایل ریزش مژهها هستند، مثلا کسانی که عادت به کندن مژهها دارند با کاهش حجم ابرو یا مژهها مواجه میشوند. داروها نیز میتوانند دلیل دیگری بر ریزش مژهها باشند، از جمله رتینوئیدها، هپارین، آندروژنها، داروهای ضدکلسترول، داروهای ضدتیروئیدی، پروپرانولول، اسید والپروئیک و داروهای ضدانعقادی. داروهای شیمیدرمانی همچنین رادیوتراپی در تومورهای چشمینیز با ریزش ابرو و ریزش مژه همراه است.
روشهای سنتی برای پرپشتی ابروها و مژهها
قبل از استفاده از هر نوع روغن یا محلولی لازم است از پاک و بهداشتی بودن محل موردنظر اطمینان حاصل کنید. برای این منظور با استفاده از شامپوبچه ابرو و مژهها را شستوشو داده و پس از خشک کردن از روشهای ذکر شده بهره ببرید.
روغن بادام: روغن بادام تلخ یا شیرین هر کدام را که دردسترس دارید مفید خواهد بود، البته روغن بادام تلخ تاثیر بیشتری دارد به شرطی که خالص باشد. کافی است برای ماساژ ابرو با گوش پاککن یا برس و برای مژه از فرچه ریمل استفاده کنید.
روغن زرده تخممرغ: استفاده از روغن زرده تخممرغ که دارای پیشینه تاریخی نیز هست در تقویت و پرپشتی ابرو و تقویت مژه بسیار نقش دارد.
ترکیب روغنی: ترکیب روغنهای مار، مورد، رزماری و ماساژ آنها به ابرو و مژه در تقویت و پرپشتی تاثیر فوقالعاده دارد.
روغن هفتمغز: بیشک روغن هفتمغز یکی از بهترین روغنهای ترکیبی است که از هفتدانه روغنی مانند بادام تلخ و شیرین، فندق، سیاهدانه، پسته، کنجد و کرچک تشکیل شده و با داشتن مواد ضروری و مورد نیاز برای رشد و تقویت ابرو و مژه یکی از بینظیرترین ترکیبات روغنی است.
نکته مهم: تمام روغنها و روشهای گفته شده را به صورتی مورد استفاده قرار دهید که وارد چشم نشوند چون با ورود هر جسم خارجی و استریل نشده داخل چشم دچار سوزش، خارش و اشک میشود.