همراهی در بیمارستان مدرس
همراه بیمار در بیمارستان : خانم ناصری
﷽ : همراهی در بیمارستان مدرس بیماری که بیماری کلیوی دارن و دیالیز میشن
ساعت کاری : ۷:۰۰فردا
محدوده : بیمارستان مدرس
…………………. ………………….
۰۲۱۸۸۴۹۹۴۰۴
بیمارستان مدرس
مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی شهید مدرس نام یک بیمارستان دولتی دانشگاهی است در شمال غرب تهران که در تقاطع بزرگراه یادگار امام و خیابان سعادت آباد بالاتر از میدان کاج واقع شدهاست. زمین این بیمارستان از موقوفات سیدضیاالدین طباطبایی بوده است.
این بیمارستان جزو بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بوده و در سال ۱۳۵۴ افتتاح شدهاست
بخشهای بیمارستان مدرس
بخشهای اصلی بیمارستان قلب و جراحی قلب، قلب اطفال و جراحی قلب اطفال، نفرولوژی دیالیز (تراکافت) و پیوند کلیه، اورولوژی، جراحی و جراحی توراکس، داخلی (هماتولوژی و انکولوژی، ریه، گوارش، عفونی) و ۵ بخش مراقبت ویژه شامل جراحی عمومی جراحی قلب بالغین جراحی قلب اطفال و ۲ بخش مراقبت ویژه قلب میباشد.
البته درمانگاههای پوست و روانپزشکی و توانبخشی و تغذیه علاوه بر موارد فوق برای خدمات سرپایی وجود دارد.
دیالیز
دیالیز (به انگلیسی: dialysis) یا تراکافت فرایندی است که در آن ترکیب مواد حل شونده در یک محلول با در معرض قرار گرفتن با محلول دیگر که از طریق غشای نیمه تراوا از هم جدا شدهاند، تغییر میکند. مولکولهای آب و مواد با وزن مولکولی کم میتوانند از منافذ غشا عبور کرده ولی مواد با وزن مولکولی زیاد مانند پروتئینها نمیتوانند عبور کنند. دیالیز در تصفیه خون بیماران دچار نارسایی کلیه استفاده میشود.
دید کلی
دیالیز (تراکافت) در مبتلایان به نارسایی حاد کلیه وقتی سطح نیتروژن اوره در سرم خون(BUN) به ۱۰۰–۷۰ میلیگرم در دسیلیتر میرسد. یا هنگامی که کلیرانس کراتینین به کمتر از ۲۰–۱۵ میلیلیتر در دقیقه کاهش مییابد، شروع میشود. به مجموعه نشانهها و علایمی که به علت آثار سمی افزایش مواد نیتروژنی و دیگر مواد زاید در خون ایجاد میشود، سندرم اورهمی. وضعیت عقلانی و روانی این بیماران تغییر میکند و عاقبت دچار گیجی شده و نهایتاً به اغما میروند. سندرم اورمی هنگامی قابل پیشبینی است که کلیرانس کراتینین از ۱۰ میلیلیتر در دقیقه به ازای ۱٫۷۳ متر مربع سطح بدن کمتر شود.
در دیالیز (تراکافت) انتخاب روش درمانی از بین همودیالیز، دیالیز صفاقی یا دیالیز پیوسته آهسته صورت میگیرد. همودیالیز شایعترین روش مورد استفاده در درمان نارسایی کلیهاست. همودیالیز نسبت به روشهای دیگر باعث ایجاد تغییرات سریعتری در سطح پلاسمایی مواد حل شونده و برداشت سریعتر آب اضافی تجمع یافته در بدن میشود. دیالیز صفاقی نسبت به همودیالیز در خروج مواد حل شونده خون ۸/۱ و در خارج کردن آب اضافی بدن ۴/۱ کارایی دارد ولی میتواند بهطور مستمر ۲۴ ساعته مورد استفاده قرار گیرد. روشهای پیوسته آهسته برتری آن پایداری بیشتر وضعیت همودینامیک بیمار است و نقطه ضعف آن ارائه آموزش خاص به پرستاران و گرانی آن است.