خواص عصاره سبوس برنج

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

برنج یکی از غذاهی اصلی مردم  آسیا است که در چین، هندوستان، ایران، ژاپن و فلیپین کشت می شود.

خواص غذایی و درمانی سبوس برنج

معمولا پوست برنج را بوسیله آسیابهای سنگی جدا می کنند و برنج بدست آمده را که برنج قهوه ای نامیده می شود پوست کنده و برنج سفید سفی را بدست می آورند که مصرف غذایی دارد و سبوس برنج محصول فرعی آن می باشد.اما آیا میدانید با این کار در حقیقت برنج که منبع خوبی برای ویتامین های گروه B است عمده خاصیت غذایی خود را از دست می دهد؟

در این مقاله با خواص غذایی و دارویی سبوس برنج آشنا خواهید شد.

سبوس برنج منبع خوبی از ویتامین ها و املاح معدنی از جمله آهن، منگنز، فلوراید و ویتامینهای گروه B و E می باشد.بر خلاف سبوس برنج که دارای مقادیر بالای ویتامین B است، برنج سفید نه تنها ویتامین B ندارد بلکه حاوی ماده ای است که که ویتامین B را رسوب می دهد. تحقیقات نشان داده که مصرف برنج قهوه ای در چین یکی از عوامل جلوگیری از پیری زودرس، ریزش و سفید شدن مو در بین چینی هاست.

خواص غذایی – دارویی سبوس برنج

اشخاص چاق را سریع لاغر می کند و نسخه شفابخش برای درمان چربی شکم و پهلو است.
وجود ویتامین B5 در آن باعث تحریک پیاز مو شده و از سفید شدن و ریزش مو جلوگیری کرده و به مرور زمان موهای سفید را مشکی می کند و موجب رویش مجدد مو می شود.
وجود ویتامین E و خاصیت آنتی اکسیدانی قوی آن خاصیت ضد چروکیدگی پوست دارد و ضمن حفظ رطوبت پوست، از پیری سلولها جلوگیری می کند.
سبوس را قهرمان شادی می دانند و برای تقویت اعصاب مفید است.
برای کبد مفید بوده و کلسترول خون را کاهش می دهد.
خاصیت ضد سرطانی دارد و آنتی آلرژیک است و به توازن قند خون کمک می کند.

خواص عصاره سبوس برنج

عصاره سبوس برنج عبارت است از عصاره آبی الکلی سبوس برنج که هر میلی لیتر این عصاره نباید کمتر از ۶۰میکروگرم ویتامین B1 که معادل ۱۴/۵گرم سبوس برنج است، باشد و مقدار مصرف آن ۸میلی لیتر است،از سبوس برنج روغنی بدست می آید که در فروشگاه ها و سوپر مارکت ها موجود است. روغن سبوس برنج به رنگ زرد طلایی است و به سختی به رنگ سفید و روشن پیدا می شود. این روغن تا حرارت ۱۶۰ درجه فاسد نمی شود.

خواص دارویی و غذایی روغن و عصاره برنج 

روغن سبوس برنج حاوی ویتامین های B و E می باشد که باعث تقویت موی سر می گردد و رطوبت موی سر را حفظ می کند.این روغن در تهیه صابون و شامپو و فراورده های آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرارمی گیرد. مشروط به آنکه به صورت غیر فعال در آمده باشند.

عصاره سبوس برنج با تشکیل یک لایه بر روی پوست بعد از شستشواز خشک شدن پوست جلوگیری کرده و از پوست محافظت می کند و پوست را روشن کرده و از اثر صاف کنندگی برخوردار است.از عصاره طبیعی سبوس برنج در ساخت کرمهای پوستی استفاده می کنند تا خشکی پوست و  ترک خوردگی سر آرنج، زانو، پاشنه پا، دستها و نقاط دیگر بدن را رفع نماید.

استفاده از سبوس برنج تاثیرات مختلفی روی پوست بدن دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

رطوبت دهی به پوست و جلوگیری از ترک خوردگی

افزایش رشد سلول های پوستیبه دلیل دارا بودن اینوستیول به عنوان یکی اعضای حانواده ویتامین B

جلوگیری از پیری پوست و جذب اشعه ماورای بنفش خورشید به دلیل دارا بودن آریزانول

بهبود گردش خون و افزایش ترشحات پوستی و از بین بردن سلول های مرده پوست به دلیل دارا بودن آریزانول

تحریک رشد سلول های پوستی و بهبود به عملکرد و سلامت پوست به دلیل دارا بودن اسیدفیتیک

گردآوری گروه انفورماتیک موسسه طنین

منبع : salamati.ir

مطالب مرتبط :   بصیرت بیماران 6 سطح دارد
پرستار بیمار, پرستار سالمند در منزل, پرستار کودک در منزل, نگهداری از کودک, نگهداری کودک در منزل
نوشتهٔ پیشین
آیا باید قهوه فوری بنوشید؟
نوشتهٔ بعدی
چرا باید یک رژیم کم کربو بگیرید؟

محتوای مرتبط

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

ماسک کدوحلوایی

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

خرید لباس برای کودکان

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

ورزش یکی از واجبات زندگی است

نمونه کارهایی از خدمات پرستار سلام

مراقبت از سالمند خانم پوشکی اسلامشهر

مراقبت از سالمند خانم پوشکی اسلامشهر

مراقبت از سالمند پوشکی ، جنت آباد جنوبی

مراقبت از سالمند پوشکی ، جنت آباد جنوبی

انجام امور منزل ، شهررک غرب

انجام امور منزل ، شهررک غرب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
همین الان تماس بگیرید!