دسترسی کودکان به تلفن همراه

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

دسترسی کودکان به تلفن همراه این روزها والدین را با چالشی جدید رو به رو کرده؛ از چه زمانی و با چه شرایطی باید آن را داشته باشند.

موبایل می‌تواند همراه کودک باشد؟

آیا موبایل می‌تواند همراه کودک باشد؟ در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که مملو از ابزارهای ارتباطی است، صرف نظر از خوب و بد بودن گستردگی ارتباطات، این وسایل در سنین پایین هم استفاده زیادی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به تلفن همراه اشاره کرد.

اصل مهم در این میان میزان نیاز کودکان به این ابزار است، اینکه واقعا به چنین وسیله‌ای نیاز دارند یا تنها می‌خواهند به عنوان یک کالای لوکس از آن استفاده کنند؟ آیا والدین تنها به بهانه لوکس بودن و گرفتن تایید از جامعه برای کودک تلفن همراه تهیه کنند و فکر کنند که فقط برای تماس‌های تلفنی از آن استفاده می‌کند، کافی نیست؟

مهم‌ترین نکته این است که والدین باید درباره نحوه استفاده از این ابزار به کودک آگاهی دهند، پدر و مادر باید برای کودک توضیح دهند این وسیله ارتباطی در کنار تمام مزایایی که دارد می‌تواند به عنوان یک وسیله آسیب زا نیز استفاده شود.

شناخت در مورد این وسیله، بهداشت روانی کودک را حفظ می‌کند. به طور طبیعی بهترین زمان برای در دسترس قرار دادن تلفن همراه برای کودکان شروع سن بلوغ و بعد از آن است،

هر چند دوستی و ارتباط بین پدر و مادر است که تعیین می‌کند کودک در چه سنی می‌تواند ابزاری مانند تلفن همراه را استفاده کند اما به طور معمول این وسیله در سن بلوغ می‌تواند به عنوان وسیله‌ای که همیشه در دسترس نیست استفاده شود.

بهتر است والدین قبل از این سن به خواسته کودکان برای داشتن موبایل تن ندهند و زمانی این وسیله برای کودک خریداری شود که برای او کارایی داشته باشد.

سوال اینجاست کنترل تا چه حد باید انجام شود؟ بسیاری از شما تلفن همراه را یک وسیله کنترل کننده فرزندتان می دانید؛ وسیله‌ای که به شما اجازه می‌دهد در هر موقعیت و هر زمانی از حال کودکتان باخبر شوید.

با وجود این نباید موبایل به شکل دائمی در اختیار کودکان قرار گیرد، به عنوان مثال، زمانی که کودک به یک جشن تولد دعوت می‌شود بهتر است از او بخواهید تلفن همراهش را روشن نگهدارد تا با او در ارتباط باشید و توضیح دهید این در ارتباط بودن به آن‌ها کمک می‌کند تا اگر مشکلی پیش آمد بتوانند با شما در ارتباط باشند.

نکته مهم این است کنترل‌ها به صورت گام به گام انجام شوند، در مواردی نیاز به کنترل نامحسوس در خود خانه وجود دارد و اگر نشانه‌ای از ناهنجاری در استفاده از این وسیله مشاهده کردید، حق دارید آن را جدی بگیرید و با چک کردن تلفن همراه نوجوان یا حتی در موارد جدی‌تر گرفتن پرینت تلفن او کنترل بیشتری را اعمال کنید.

بدون شک به یک نوجوان نمی‌توان گفت، تنها خارج از محیط خانه حق دارد از این وسیله استفاده کند و در خانه باید آن را خاموش کند اما این محدودیت را می‌توان در مورد کودکان دبستانی اعلام کرد و به آن‌ها گفت تنها برای از بین بردن نگرانی‌های خانواده برایشان تلفن همراه خریده شده و زمانی که آن‌ها کنار والدینشان هستند نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

درباره فواید و مضرات تلفن همراه با فرزندتان صحبت کنید؛ کودکان به ویژه در شروع دوران بلوغ با توجه به تغییر نگرش، شناخت جنس مخالف و البته شیطنت‌های دوران نوجوانی با در اختیار داشتن تلفن همراه، باید بدانند که این وسیله از چه جنبه‌هایی کارایی دارد و از چه جنبه‌هایی تخریبی است.

وقتی تلفن همراه خریداری می‌شود و اطلاعات لازم در مورد آن داده نمی‌شود، کودک در جهل خود باقی می‌ماند، گاهی اوقات او برای گرفتن اطلاعات به گروه‌های هم‌سن خود از جمله همکلاسی، همسایه و حتی فامیل رجوع می‌کند و طبیعی است که اطلاعات ناقصی دریافت کند.

اصل مهم این است که اطلاعات در مورد تلفن همراه به صورت کلی و کامل و البته با توجه به تمام جوانب مثبت و منفی به کودک داده شود، به این ترتیب با دریافت هر نوع فایل یا حتی پیام کوتاهی کودک خود را آنقدر با شما نزدیک می‌داند که آن را با شما در میان می‌گذارد.

برخی اوقات، پدر و مادر تلفن همراه را به کودک می‌دهند؛ اما می‌دانند اگر اطلاعات کامل را به او بدهند، احتمال دارد دچار مشکل شود، بنابراین کارایی آن را به فرزندان یاد نمی‌دهند. درحالی که این موضوع والدین را دچار مشکل می‌کند زیرا کودک این آگاهی را از طریق دیگری دست می‌آورد. مثال چنین شرایطی را در مورد رانندگی می‌توان به کار برد.

می‌توانید به دختر و پسر بالغتان بگویید، سوار ماشین شود و به او رانندگی را یاد دهید اما اگر خطرات را به او توضیح ندهید، او نمی‌داند اگر تصادف کرد چه عواقبی انتظارش را می‌کشد، بنابراین دانستن عواقب یک ابزار در واقع کنترل کننده آن ابزار است چه برای بزرگسالان و چه برای کودکان.

از چه سنی می‌شود برای کودک تلفن همراه خرید؟ این سؤال بیشتر والدین است، آن‌ها دقیقا نمی‌دانند سن مناسب برای در اختیار قرار دادن موبایل برای کودکان چه زمانی است، در یک نظرسنجی که سایت parenting آن را انجام داد، درباره این موضوع از والدین پرسیده شد.

در مورد والدینی که دو پسر نوجوان داشتند، نتیجه چندان دور از ذهن نبود چون از سویی وجود دو فرزند پسر راه را برای داشتن تلفن همراه ساده‌تر می‌کند و از سوی دیگر تحقیقات نشان داده پسرها نسبت به دخترها بیشتر و بهتر از تلفن همراه استفاده می‌کنند و به آشنایی با تمام امکانات تلفن همراه علاقه بیشتری دارند.

حدود ۴۰ درصد از ۵۱۹ نفر والدی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند اذعان کردند این وسیله را بین ۱۳ تا ۱۵ سالگی در اختیار فرزندشان قرار می‌دهند.

۳۲ درصد هم در ۱۰ تا ۱۲ سالگی برای کودشان موبایل می‌خرند و تنها ۱۰ درصد خرید این وسیله را به بعد از ۱۶ سالگی واگذار کردند.

۱۰ درصد هم نخستین موبایل را در ۷ تا ۹ سالگی به کودکشان می‌دهند. در میان این والدین تنها ۵٫۷ درصد از آنها هیچ برنامه‌ای برای خرید تلفن همراه برای فرزندشان نداشتند.

نکات مهم در انتخاب مدل تلفن همراه در صورتی که برای خرید تلفن همراه تمایل دارید، باید بدانید در تهیه این وسیله ارتباطی باید نکات زیادی را رعایت کنید.

 سیم کارت: نخستین چیزی که باید به آن توجه کنید، سیم کارت است.

سیم کارت‌های دائمی که برایشان قبض صادر می‌شود برای نوجوان مناسب‌تر از سیم کارت‌هایی هستند که با کارت شارژ اعتبارشان تعیین می‌شود. به کمک قبضی که همیشه به خانه فرستاده می‌شود، کنترل محدوده صحبت فرزندان آسان‌تر است.

از آنجا که این کنترل به شکلی نامحسوس صورت می‌گیرد، صدمه‌ای به نوجوان و حریم خصوصی‌اش وارد نمی‌کند.

مدل گوشی: وقتی به تلفن همراه به عنوان یک وسیله نگاه شود، دیگر دلیلی ندارد هزینه گزافی برایش پرداخته شود.

یک گوشی ساده با قیمتی متعارف برای نوجوانان مناسب‌تر است، زیرا نوجوانان با مقایسه خود با دوستانشان از این گوشی‌ها به عنوان حربه‌ای برای برتری جویی استفاده می‌کنند.

آن‌ها با داشتن جدیدترین گوشی تلفن همراه می‌خواهند احساس حقارت را در طرف مقابلشان تقویت کنند و وقتی امکانی فراهم شد که آن‌ها این حس را به همسالانشان تزریق کنند، با آمدن یک گوشی تازه، همکلاسی که از او جلو زده همین حس را به او القا می‌کند.

باید توجه داشته باشید موبایلی برای فرزندتان انتخاب نکنید که سیستم قفل رمز دار در آن فعال شود.

می‌توانید سیستم GPRS گوشی را فعال کنید تا بتوانید به راحتی از مکان فرزندتان خود باخبر شوید. موبایل کودکتان باید یک گوشی ساده و ابتدایی و ارزان قیمت باشد؛ گوشی‌ای که نه بلوتوث دارد، نه دوربین و نه هیچ امکان خطرساز دیگری اما در مورد نوجوان نمی‌توان تمام این امکانات را حذف کرد.

قوانین را شما تعیین کنید اگر به هر دلیلی تصمیم به خرید تلفن همراه برای فرزندتان دارید باید قوانینی را در مورد استفاده از آن بین خودتان وضع کنید، این قوانین به کودکان کمک می‌کند سلامت جسمی و روانی‌شان حفظ شود. برخی از این قوانین در زیر آمده است:

۱٫ از کودک بخواهید به جای تلفن کردن از پیام کوتاه استفاده کند، به او توضیح دهید زمانی که از تلفن همراه برای تماس با دیگران استفاده می‌کند امواج رادیویی در نزدیکی سرش فرستاده می‌شود که این ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی شود.

 ۲٫  شماره‌های مشخصی را که می‌شناسید، تعیین کنید تا اجازه تماس گرفتن با آن‌ها را داشته باشد.

۳٫ ساعاتی را مشخص کنید که در آن اجازه استفاده از تلفن را ندارد.

۴٫ با فرزندتان قرار بگذارید که در مدرسه از این وسیله استفاده نکند.

۵٫ برای او توضیح دهید هر موضوعی که برایش پیامک می‌شود لزوما حقیقت ندارد.

۶٫ تمام امکانات گوشی فرزندتان را هم خودتان و هم فرزندتان به خوبی بیاموزید.

۷٫ از مطالب داخل گوشی اطلاع داشته باشید و با او قرار بگذارید یک روز در هفته پیامک‌هایش را با هم بخوانید و درباره آن‌ها بحث کنید.

۹٫ به او تاکید کنید اطلاعات شخصی خود و خانواده را با پیامک به دیگران انتقال ندهد.

۱۰٫ به او بیاموزید آداب معاشرت و رفتار در دنیای واقعی در مورد تلفن همراه هم باید به کار رود؛ آدابی مانند استفاده نکردن از مطالب مبتذل، رکیک و طنزهای تخریبی.

 ۱۱٫ به او یاد دهید این وسیله قرار نیست جای ارتباطات واقعی او را بگیرد و در مورد مزایای دوستی‌های واقعی با او صحبت کنید.

 ۱۲٫ شماره تلفن‌های ضروری را به او یاد دهید تا در مواقع اضطراری بتواند از آن‌ها استفاده کند.

۱۳٫ به او بگویید در زمان شام خوردن، مهمانی‌های رسمی و کلاس درس باید تلفن همراهش را خاموش کند یا بی پاسخ بگذارد. باید به او توضیح دهید در یک مجلس رسمی نباید زنگ تلفن همراهش را روی صدای بلند تنظیم کند.

۱۴٫ به او آموزش دهید موبایلش تمام زندگی‌اش نیست. می‌تواند با آن آهنگ گوش کند اما نه همیشه و نه همه جا. می‌تواند با آن بازی کند اما نه تمامی روز. او باید بداند داشتن موبایل نمی‌تواند او را از محیط خارج تمام و کمال جدا کند.

گردآوری گروه انفورماتیک موسسه طنین

منبع : salamati.ir

مطالب مرتبط :   حذف شکر از وعده های غذایی بچه های چاق
پرستار کودک, پرستار کودک در منزل, پرستاری از کودک, خدمات پرستاری, نگهداری سالمند در منزل
نوشتهٔ پیشین
چگونه با جلب توجه کودک مقابله کنید
نوشتهٔ بعدی
نظم در فرزندان

محتوای مرتبط

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

علائم آسیب های روانی در اطفال

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

خوراندن دارو به کودکان

پرستار کودک در منزل | با وابستگی کودکان چه کنیم؟

پرستار کودک در منزل | با وابستگی کودکان چه کنیم؟

نمونه کارهایی از خدمات پرستار سلام

همراه بیمار در بیمارستان ولیعصر ناجا

همراه بیمار در بیمارستان ولیعصر ناجا

تزریق سرم در منزل ، احمد آباد مستوفی

تزریق سرم در منزل ، احمد آباد مستوفی

تزریقات در منزل ، سعادت آباد

تزریقات در منزل ، سعادت آباد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
همین الان تماس بگیرید!