همه ما انتظار داریم بعد از شکستن تخممرغ با سفیده شفاف و زرده روشن مواجه شویم.
لکه خون در تخم مرغ نشانه چیست؟
گاهی اوقات لکه خون درون تخممرغ میبینیم. در این مواقع، لکه خون در تخممرغ واقعا آزارمان میدهد و ما را نسبت به خوردن چنین تخممرغی نگران میکند.
لکههای خون بهعلت ۲ اتفاق در روند شکلگیری تخممرغ ایجاد میشوند؛ شکستن یک رگ خونی در سطح زرده یا بریده شدن آن در دیواره لوله تخمبر. برخلاف باور رایج، این لکهها اصلا نشاندهنده آلودگی یا مشکلات دیگر در تخممرغ نیستند. درواقع، این تخممرغها از نظر ارزش تغذیهای هیچ تفاوتی با تخممرغهای دیگر ندارند.
کافی است لکه خون را با قاشق یا چاقو از تخممرغ جدا کنید و بقیه تخممرغ را به راحتی بپزید. شکستن تخممرغ در ظرف جداگانه پیش از مخلوط کردن آن با مواد غذایی دیگر، این امکان را برای شما فراهم میکند تا لکههای خون یا پوست تخممرغ را کاملا جدا کنید.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه همدان، از شهروندان خواست ماهی را به صورت فلهای و بدون بستهبندی خریداری نکنند.
ماهی فلهای نخرید
دکتر محمد کاظمزاده اظهار کرد: برخی فروشندگان دورهگرد، در کنار خیابانها و معابر عمومی در چرخهای دستی و وانتهای یخچالدار، ماهی عرضه میکنند که مردم باید به نحوه خرید این محصول دقت لازم را داشته باشند.وی اضافه کرد: البته نحوه برخورد با تخلف این فروشندگان سیار بر عهده دامپزشکی است؛ اما به لحاظ بهداشتی توصیه میشود مردم بدون اطلاع دقیق از نحوه تهیه و نگهداری ماهیها نسبت به خرید اقدام نکنند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه خاطرنشان کرد: بهتر است مردم ماهیهایی را خریداری کنند که دارای بستهبندی مناسب کارخانهای با شناسه و برچسب درج تاریخ تولید و زمان نگهداری محصول باشد.دکتر کاظمزاده، بهترین جایگاه برای خرید ماهی را مراکز رسمی مورد تأیید نهادهای نظارتی دانست و گفت: فروشگاههای مورد تأیید سازمان جهاد کشاورزی، شیلات و دامپزشکی برای خرید محصولات دریایی پیشنهاد میشوند.
وی خاطرنشان کرد: محصولات شیلاتی مانند ماهی در مقایسه با سایر مواد پروتئینی از حساسیت بیشتری در برابر بیماریهای ویروسی و میکروبی برخوردار هستند؛ ضمن اینکه نگهداری آنها نیاز به دمای انجماد استاندارد دارد.مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه افزود: توزیع این محصولات در شرایط غیربهداشتی به طور قطع ناقل بیماریهای مختلف به مصرفکننده است و توصیه میشود مردم از خرید ماهی و سایر محصولات شیلات از دستفروشان خودداری کنند.
وی با تأکید بر اینکه مردم تا حد امکان از خرید مر های بالای یک هزار و ۸۰۰ گرم خودداری کنند، گفت: بهترین وزن مرغ مصرفی بین ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ گرم است.دکتر کاظمزاده خاطرنشان کرد: به طور طبیعی مرغهای زیر یک هزار و ۸۰۰ گرم از رشد طبیعی و تغذیه مناسب و اصولی برخوردار هستند.
وی با اشاره به آغاز طرح ملی توزیع مرغ متناسب با استاندارد بین ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ گرم در کشور توسط وزارت جهاد کشاورزی گفت: در این طرح، تولیدکنندگان گوشت مرغ ملزم به رعایت اندازه زیر یک هزار و ۸۰۰ گرم هستند که در صورت تحقق این موضوع به علت تجمع چربی کمتر در مرغها به طور قطع در سلامت مردم تأثیرگذار است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه افزود: افرادی که میخواهند مقدار چربی غذای خود را کم کنند، میتوانند از گوشت مرغ استفاده کنند و ۱۲۰ گرم آن حدود ۷۰ درصد نیاز پروتئین بدن را تأمین میکند.
وی تصریح کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف از سوی مراکز عرضه مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، مراتب را از طریق شماره تماس ۳۸۳۸۱۹۰۲ به مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گزارش دهند.