سرماخوردگی در بین کودکان، مشکلی رایج و در عین حال جدی است.
در هنگام سرماخوردگی بچهها چه کار کنیم؟
از آنجا که سیستم ایمنی بدن کودکان آن قدرها قوی نیست، قرار گرفتن آنها در معرض هوای خنک یا مرطوب میتواند باعث سرماخوردگی خیلی سریع آنها شود. یک سرماخوردگی ساده هم میتواند برای آنها مشکلات سلامتی زیادی را ایجاد کند.در بسیاری از مواقع، در هنگام سرماخوردگی، بینی افراد کیپ میشود و از آنجا که بچهها زیاد نمیتوانند از طریق دهان نفس بکشند،
در روزهای سرماخوردگی مشکلشان بیشتر هم میشود. درعین حال نمیتوان به بچهها زیاد دارو داد، چرا که ممکن است خطرناک باشد. پس اگر فرزند شما سرما خورد و شروع به سرفه کردن نمود و آبریزش بینی اش آغاز شد، چه باید بکنید؟ در این گزارش قصد داریم راهکارهایی را به شما بیاموزیم تا به کودکتان کمک کنید تا راحتتر از پس این بیماری بربیاید.
اما در نظر داشته باشید که در صورتی که سرماخوردگی او شدید بود، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:
*قطره سرم فیزیولوژی:
مسدود شدن بینی، میتواند تنفس را با مشکل مواجه کرده ودرنتیجه خواب و غذاخوردن کودک را سخت میکند. در این مواقع شما میتوانید از قطرههای سرم فیزیولوژی استفاده کنید. چند قطره در هر سوراخ بینی او بریزید تا این انسداد برطرف شده و فرزندتان راحتتر نفس بکشد. دو تا سه بار در طول روز این کار را انجام دهید.
*نوشیدن مایعات:
در مواقع سرماخوردگی، مایعات بیشتری به کودکتان بدهید. آب، آب میوه، شیر گرم، سوپ، شکلات داغ و… میتوانند گلودرد را تسکین دهند. البته باید مطمئن باشید که سوپ و شیر زیاد داغ نباشند. برای کودکان کمتر از شش سال، فقط از شیر یا فرآوردههای شیر استفاده کنید.
*استفاده از عسل:
عسل در درمان سرماخوردگی به ویژه در کودکان معجزه میکند. اگر عسل را در آب جوش و یا چای حل کنید، تاثیرگذاری آن بیشتر هم میشود. البته در کودکان کمتر از یک سال بهتر است از عسل استفاده نکنید. چرا که سیستم گوارشی آنها هنوز کامل نشده و ممکن است برایشان مشکل ایجاد کند.
*بالا گذاشتن سر کودک در هنگام خواب:
وقتی کودکان خواب هستند، بهتر این است که بالش بزرگی را زیر سرشان قرار دهید و سرشان را بالاتر بگذارید. در عین حال میتوانید یک حوله را تا کرده و زیر بالشش قرار دهید. این کار تنفس را برای آنها، به ویژه اگر بینی شان مسدود شده باشد، سادهتر میکند.
*بالا بردن رطوبت هوای منزل:
هوای مرطوب، تنفس را آسانتر میکند. پس از یک دستگاه مرطوب کننده هوا در اتاق خواب کودک بهره ببرید و فیلتر دستگاه را مرتبا تمیز کنید.
* مبارزه با تب:
اگر کودکتان تب کرده است، بلافاصله او را به نزد دکتر ببرید. در کودکان شش ماه به بالا، پزشکان از داروهایی نظیر استامینوفن و ایبوبروفن برای کاهش تب کودک استفاده میکنند. پس بهتر است با تجویز پزشک به فرزندتان دارو بدهید.
*غذاهای ساده و روان:
برای کودکتان غذاهایی تدارک ببینید که قورت دادنشان ساده باشد. چرا که اکثر بچهها درهنگام سرماخوردگی گلودرد دارند و درنتیجه قورت دادن غذا برایشان سخت میشود. شما میتوانید کمپوت سیب، سوپ و پودینگهای تازه برایشان تهیه کنید. البته در نوزادان کمتر از شش ماهه، این کار را نکنید.