بررسی های جدید کارشناسان سلامت نشان می دهد برنامه غذایی شامل حبوبات علاوه بر ایجاد حس سیری در فرد، خاصیت لاغر کنندگی هم دارد.
چه بخوریم سیر شویم و لاغر بمانیم
در این بررسی آمده است وعدههای غذایی مملوء از پروتئین که بر محوریت حبوباتی همچون نخودفرنگی و لوبیا هستند نسبت به وعدههای غذایی سرشار از پروتئینهای حیوانی، خاصیت سیرکنندگی بیشتری دارند. آن رابن، از دپارتمان تغذیه و ورزش دانشگاه کپنهاگ و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: این موضوع تا حدودی بر خلاف باور رایج است مبنی بر این که مصرف زیاد پروتئین گوشتی، احساس سیری را بیشتر و طولانیتر میکند.
در این بررسی مطالعاتی روی ۴۳ مرد جوان با وزن طبیعی و وضعیت جسمی سالم انجام گرفت. این افراد در سه گروه با رژیم غذایی متفاوت دسته بندی شدند که شامل رژیم غذایی سرشار از پروتئین با محوریت گوشت، رژیم غذایی سرشار از پروتئین با محوریت لوبیا و نخودفرنگی و رژیم غذایی کم پروتئین با محوریت لوبیا و نخودفرنگی بود.
متخصصان مشاهده کردند رژیم غذایی نوع دوم نسبت به رژیم غذایی سرشار از پروتئین با محوریت گوشت احساس سیری بیشتری به فرد میدهد به طوری که این گروه در وعده غذایی بعدی ۱۲ درصد کمتر کالری مصرف کردند.
محققان براساس نتایج یک مطالعه جدید هشدار دادند که مصرف گوشت های فرآوری شده همچون ژامبون یا سوسیس برای چهار بار در هفته می تواند باعث تشدید علائم آسم شود.
مصرف مکرر گوشت های فراوری شده موجب تشدید آسم می شود
محققان معتقدند که نیتریت مورد استفاده برای فرآوری گوشت مانند سالامی باعث بروز التهاب در راه های هوایی می شود که خصیصه آسم است.پژوهشگران بیمارستان ‘پل بروس’ در پاریس در این مطالعه ۹۷۱ نفر را مورد بررسی قرار دادند و رژیم غذایی و علائم آسم آنها را مانند سهولت تنفس، فشار قفسه سینه و تنگی نفس کنترل کردند.
این مطالعه نشان داد، افرادی که هفته ای یک بار ژامبون، سوسیس و یا سوسیس خشک مصرف می کردند، علائم آسم آنها در عرض چهار سال، ۱۴ درصد وخیم تر شد.همچنین افرادی که هفته ای یک تا چهار بار، گوشت فراوری شده مصرف می کردند، علائم آسم آنها ۲۰ درصد بدتر شد.
براساس نتایج این مطالعه، افرادی که در طول هفته بیش از چهار بار گوشت فراوری شده مصرف می کردند، علائم آسم آنها ۲۲ درصد بدتر شد.محققان بعد از در نظر گرفتن عوامل التهابی مانند سیگار کشیدن، فعالیت فیزیکی و سن متوجه شدند که احتمال وخیم تر شدن علائم آسم در افرادی که بیشترین میزان گوشت فراوری شده را مصرف می کردند.
در قیاس با افرادی که این گوشت را به کمترین میزان مصرف می کردند، ۷۶ درصد بود.با این حال محققان که مطالعه آنها در مجله Thorax منتشر شد، خاطرنشان کردند که هنوز در مورد دلایل این ارتباط مطمئن نیستند و مطالعه آنها صرفا آمار است در عین حال نیترات، نمک و چربی موجود در گوشت فراوری شده احتمالا در این زمینه نقش دارند.