زندگي نرمال در طي بارداري

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

امروزه حاملگي در اغلب موارد و به استثناء موارد خاص تداخل خاصي در برنامه ريزي زندگي روزمره فرد ندارد و يك خانم  باردار با مختصري تطبيق مي تواند زندگي نرمال خود را در طي بارداري ادامه دهد.

توصيه به بانوان باردار در ايام نوروز

اغلب خانم هاي باردار مي توانند با ايمني به مسافرت بروند با(هواپيما، قطار ، اتوبوس و اتومبيل) ولي به هر حال جهت مسافرت در طي بارداري نياز به يك سري تمهيدات و برنامه ريزي هاي خاصي است تا بتوان ايمني كامل را براي مادر و جنين فراهم كرد.

خانم باردار بايد قبل از سفر با پزشك خود مشورت نمايد و پزشك براي اين كه بتواند راهنمائي مناسبي براي بيمار داشته باشد زمان سفر و فاصله مكاني و زماني را بداند.

همه خانم هائي كه قصد بارداري دارند بهتر است قبل از بارداري عليه بيماري هاي كزاز ، ديفتري ، سرخجه ، هپاتيت قبل واكسينه شوند . در صورتي كه واكسينه نيستند بايد در سه ماهه دوم و يا اوايل سه ماهه سوم عليه ديفتري و كزاز واكسينه شوند.

شايان ذكر است: افراد حامله اي كه قصد سفر به مناطق خاص دارند و سفر به آن مناطق نياز به واكسيناسيون روتين دارد طبق نظر پزشك خود ممكن است نياز به واكسيناسيون داشته باشند.

البته در کشور ما خانمهایی که تحت واکسیناسیون روتین کشور  یا پزشک متخصص خود هستند واکسنهای مورد نیاز برای سفر به تمام نقاط داخل کشور را دریافت کرده اند و واکسنهای تکمیلی برای افرادی است که قصد سفر به خارج کشور را دارند.

بهتر است بانوان باردار از سفر هاي غير ضروري به برخي مناطق جهان كه شيوع برخي بيماري هاي واگير مانند مالاريا در آنجا زياد است پرهيز كنند.شيوع مسافرت امروزه نسبت به قبل حتي نسبت به ده سال گذشته افزايش چشمگيري داشته است. يك خانم باردار مي تواند با هواپيما ، قطار ، اتوبوس و ماشين شخصي مسافرت كند ولي نكات ذيل را بايد مد نظر قرار دهد:

مسافرت هوائي : خانم هاي باردار ي به واسطه شغل خود نياز به سفر هاي مكرر هوائي دارند . بهتر است تعداد پروازهاي طولاني و در ارتفاع  بالا را كاهش دهند و برنامه شغلي و كاري خود را در طي حاملگي تعديل نمايند.

مسافرت هاي هوائي كه بطور گاهگاه انجام مي شود اغلب ريسك خاصي براي خانم هاي حامله سالم و جنين وي ندارد ولي خانم هائي كه شرايط جسمي خاصي دارند ممكن است مسافرت هوائي براي آن ها ريسك بالاتري داشته باشد. ب

برخي از اين شرايط عبارت است از: كم خوني شديد ، سابقه تجمع لخته در عروق عمقي ، سابقه زايمان زودرس و يا تهديد به زايمان زودرس در حاملگي فعلي ، حاملگي چند قلوئي، ابتلاء به ديابت و فشار خون بالا..

بهتر است كه مسافرت هوائي بعد از هفته ۳۶ بارداري انجام نشود و اغلب شركت هاي هواپيمائي نيز فقط تا هفته ۳۶ بارداري اجازه مسافرت هوائي را به خانم باردار مي دهند. برخي شركت هاي هواپيمائي طبق قوانين  خودشان اجازه پروازهاي بين المللي را نمي دهند كه براي مسافرت هوائي بايد به قوانين شركت هواپيمائي مورد نظر توجه كرد..

در خصوص سفر در ماه هاي آخر بارداري توصيه من اين است كه خانم هائي كه حاملگي تك قلوئي دارند از هفته ۳۶ بارداري به بعد و خانم هائي كه حاملگي چند قلوئي دارند از هفته ۳۲ بارداري به بعد پرواز نكنند.

همچنين در مواردي كه فرد بيماري زمينه اي خاص و يا عوارض خاص در بارداري دارد هم از سفر هوائي پرهيز كند. بهترين زمان سفر هوائي بين هفته هاي ۲۷-۱۴ بارداري است.

برای آسايش بيشتر در طي سفرهاي هوائي موارد زیر توصيه مي شود:

۱- صندلي مورد نظر براي خانم باردار بهتر است در وسط هواپيما و بخصوص روي بال هواپيما باشد كه تا حد امكان تكان هاي كمتري احساس شود.

همچنين صندلي هائي كه با صندلي جلو فاصله بيشتري دارد و امكان تحرك بيشتر پا  را فراهم مي كند ، انتخاب خوبي هستند.گاهي خانم باردار تر جيح مي دهد كه صندلي را انتخاب نمايد كه تا حد امكان به سرويس بهداشتي هواپيما نزديك تر باشد.

۲-  در تمام مدتي كه روي صندلي نشسته ايد  كمربند ايمني را ببنديد

۳-  تا حد امكان آب و مايعات كافي بنوشيد تا از كم آبي ناشي از خشكي  هواي كابيني جلوگيري نمائيد.

۴-  البته مصرف مايعات كافئين دار مانند قهوه و چاي به علت اثر ادرار آوري كه دارند بهتر است محدود شوند

۵-  تا حد امكان از لباس ها و كفش هاي راحت استفاده كنيد

در مورد سفرهای زمینی هم توصیه میشود از بخصوص در ماههای آخر حاملگی از سفرهای دور که مستبزم نشستن  و سکون طولانی مدت است پرهیز کرده و تا آنجا که ممکن است از سفر به مناطق دور از مراکز درمانی خودداری کنید.

در شهری که اقامت میکنید مراکز درمانی و زایشگاهها ی شبانه روزی را برای دسترسی سریع شناسایی کنید. مایعات کافی بنوشید. اگر به هر دلیل حاملگی پز خطر دارید ،مثل:سابقه سقط قبلی،فشارخون بالا،خونریزی،تنگی نفس و… توصیه میکنم حتی المقدور سفر نکنید.

گردآوری گروه انفورماتیک موسسه طنین

منبع : salamati.ir

مطالب مرتبط :   تغذیه و یماریهای غیرعفونی
پرستار بیمار, پرستار سالمند در منزل, پرستار کودک در منزل, پرستاری سالمند, خدمات پرستاری
نوشتهٔ پیشین
پر حرفی در زنان نسبت به مردان
نوشتهٔ بعدی
خودداری از مصرف مواد آرایشی برای زنان باردار

محتوای مرتبط

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

زبری را برطرف کنید

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

برنامه غذایی سالم برای جلوگیری از ریزش مو

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

درمان گلودرد و نوشیدنی سرکه سیب

نمونه کارهایی از خدمات پرستار سلام

پرستاری از کودک در منزل ، پیروزی

پرستاری از کودک در منزل ، پیروزی

ماساژ و کاردرمانی برای خانمی که سکته کردن ، خیابان ستاری

ماساژ و کاردرمانی برای خانمی که سکته کردن ، خیابان ستاری

نگهداری از نوزاد 1 ساله

نگهداری از نوزاد 1 ساله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
همین الان تماس بگیرید!