لکنت زبان در کودکان

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

لکنت زبان شاید در کودکان کمی بامزه باشد، ولی فراموش نکنید که این بیماری ممکن است به روح بچه آسیب بزند و اعتماد به نفس آن را کاهش دهد. لکنت زبان از جمله مشکلاتی است که تا زمان زبان باز کردن بچه از آن باخبر نمیشویم و حتی ممکن است اصلا به این عارضه در کودکمان توجه نکنیم؛ با این حال هنوز سوالاتی هستند که ذهن والدین این کودکان را درگیر کرده. در ادامه تک تک سوالات شما را پاسخ خواهیم داد، با ما همراه باشید.

قبل از رسیدن به بحث کودکان می شود توضیح کوتاهی در خصوص لکنت زبان بدهید؟
لکنت زبان در دوران کودکی آغاز می‌شود و باعث می‌شود فرد نتواند خیلی روان صحبت کند. لکنت داشتن گفتار فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد و گاهی اوقات امکان دارد در تمام طول زندگی با فرد همراه باشد. این عارضه در دسته‌ی اختلالات تولید آواهای کلامی قرار می‌گیرد و به آن اختلال سیالی کلام هم گفته می‌شود.
اغلب مردم گاه‌گاهی بصورت خفیف دچار اختلال در سیالی کلام می‌شوند، مثلا یک کلمه را چند بار تکرار می‌کنند و یا دچار مکث می‌شوند. با این‌حال این‌ها را نمی‌توان مشکل جدی به حساب آورد و فقط زمانی مشکل جدی است که این اتفاق بیش از حد معمول تکرار شود.
از چه سنی باید نگران لکنت زبان بود؟ اغلب متخصصین سن شروع لکنت زبان را حدود ۲ الی ۴ سالگی بیان می‌کنند یعنی زمانی که کودک به میزان بالایی در حال فراگیری لغات و جملات جدید است. پس در این مقطع سنی قدری باید حساس‌تر و دقیق‌تر باشیم.

در چه مواردی باید لکنت زبان را جدی گرفت و به گفتار درمان مراجعه کرد؟
زمانی که سابقه خانوادگی وجود دارد، لکنت به مدت ۶ ماه یا بیشتر ادامه پیدا می‌کند، مشکلات گفتاری دیگری وجود داشته باشد و زمانی که نشانه‌های نگرانی و ترس در کودک و اعضای خانواده در مورد لکنت زبان به وضوح دیده شود. در این موارد باید نگران بود.

ممکن است لکنت در زمان نوجوانی مشاهده شود؟
بله. مواردی وجود دارد که فرد در دوران بلوغ هم دچار لکنت زبان می‌شود ولی معمولا این افراد سابقه گذرای لکنت زبان در دوران کودکی را داشته‌اند. در واقع سن و شرایط محیطی و ویژگی‌های بلوغ نیز احتمالا در تشدید و یا تغییر شکل لکنت زبان موثر است.

چطور می‌توان لکنت زبان را به شکل قاطع تشخیص داد؟
برای تشخیص لکنت زبان باید یک‌سری آزمایش­ها انجام داد. برای کودکان تشخیص زود‌هنگام این عارضه خیلی مهم است چون در این صورت می‌توان سریع برای درمان اقدام کرد.

این مشکل درمان دارد؟
خوشبختانه بله و اغلب کودکان مبتلا به لکنت زبان در بزرگسالی می‌توانند همانند افراد عادی تکلم روان داشته باشند.

چه روش­ هایی برای درمان وجود دارد؟
روش‌های روان درمانی معمولا برای کودکان سنین پایین موثر نیست. داروهای آرام‌بخش بخصوص در مواقعی که یکی از عوامل عمده لکنت زبان تنش‌ها و اضطراب‌ها هست می‌توانند موثر باشند. البته توصیه می‌شود در مورد کودکان به‌جز در حد ضرورت و با نظر متخصص از دارو استفاده نشود.

والدین باید چه اقداماتی انجام بدهند؟
اغلب برنامه‌های درمانی برای افراد دارای لکنت زبان رفتاری هستند. این درمان‌ها برای یاد دادن مهارت‌ها و رفتارهای ویژه برای بهبود ارتباطات کلامی طراحی شده­اند. کودکان باید یاد بگیرند در شروع صحبت از واژه‌های صریح و آهسته که نیاز به فشار کمتری دارند استفاده کنند و از جایگزینی و تکرار کلمات بپرهیزند، والدین هم در تمرین کردن با کودکان­شان باید به این نکته توجه­ ویژه­ای داشته باشند.  همچنین کودک باید یاد بگیرد چطور تنفسش را کنترل و نظارت کند. وقتی که کودک بتواند سرعت بیانش را کنترل کند کمتر دچار مکث و گرفتگی کلام می­شود.

اطرافیان کودک باید چطور برخورد کنند؟
اغلب مردم وقتی با کودکی که دارای لکنت زبان است روبرو می­شوند نمی‌دانند چه رفتاری باید نشان دهند و به همین دلیل دستپاچه می­شوند، در این دستپاچگی فرد ممکن است برای چند لحظه توجه­اش به کودک را از دست بدهد، کلامش را قطع کند، و یا از ادامه صحبت منصرف شود. ولی هیچکدام از این روش‌ها مفید نیست و کمکی به کودک دارای لکنت نمی‌کند چون کودک معمولا به مشکل خود کاملا آگاه است و همین شناخت منجر می­شود کودک بخواهد با سرعت بیشتری صحبتش را ادامه بدهد و همین مسئله اوضاع را برایش سخت‌تر می کند.
بهترین کار این است که در مواجهه به کودکان دارای لکنت  دستپاچه نشویم و صبور باشیم و به او اطمینان بدهیم که زمان کافی برای صحبت دارد و نیازی به شتاب نیست. سعی نکنیم در کلماتی که گیر می‌کند بخواهیم بهش کمک کنیم و یا انتهای جملات را به او بگوییم. از گفتن جملاتی مانند «آرام صحبت کن» «راحت باش» و «نفس عمیق بکش» خودداری کنید چون اعتماد به نفس فرد را پایین می‌آورد. باید به او فرصت داد تا خودش مشکلش را حل کند.

 

مطالب مرتبط :   عضله سازی و افزایش حجم عضلات

گردآوری گروه انفورماتیک موسسه طنین

منبع :salamati.ir

پرستار سالمند, پرستار کودک, نگهداری سالمند, نگهداری سالمند در منزل, نگهداری کودک در منزل
نوشتهٔ پیشین
چگونه می توان کاری کرد کودک جای خوابش را از مادرش جداکند
نوشتهٔ بعدی
در نحوه تغذیه فرزندتان بیشتر دقت کنید

محتوای مرتبط

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

گیاهان معطر و ادویه‌جات

موسسه طنین | پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | در منزل

ورزش برای افراد لاغر

برنج یکی از غذاهی اصلی مردم آسیا است که در چین، هندوستان، ایران، ژاپن و فلیپین کشت می شود. خواص غذایی و درمانی سبوس برنج معمولا پوست برنج را بوسیله آسیابهای سنگی جدا می کنند و برنج بدست آمده را که برنج قهوه ای نامیده می شود پوست کنده و برنج سفید سفی را بدست می آورند که مصرف غذایی دارد و سبوس برنج محصول فرعی آن می باشد.اما آیا میدانید با این کار در حقیقت برنج که منبع خوبی برای ویتامین های گروه B است عمده خاصیت غذایی خود را از دست می دهد؟ در این مقاله با خواص غذایی و دارویی سبوس برنج آشنا خواهید شد. سبوس برنج منبع خوبی از ویتامین ها و املاح معدنی از جمله آهن، منگنز، فلوراید و ویتامینهای گروه B و E می باشد.بر خلاف سبوس برنج که دارای مقادیر بالای ویتامین B است، برنج سفید نه تنها ویتامین B ندارد بلکه حاوی ماده ای است که که ویتامین B را رسوب می دهد. تحقیقات نشان داده که مصرف برنج قهوه ای در چین یکی از عوامل جلوگیری از پیری زودرس، ریزش و سفید شدن مو در بین چینی هاست. خواص غذایی – دارویی سبوس برنج اشخاص چاق را سریع لاغر می کند و نسخه شفابخش برای درمان چربی شکم و پهلو است. وجود ویتامین B5 در آن باعث تحریک پیاز مو شده و از سفید شدن و ریزش مو جلوگیری کرده و به مرور زمان موهای سفید را مشکی می کند و موجب رویش مجدد مو می شود. وجود ویتامین E و خاصیت آنتی اکسیدانی قوی آن خاصیت ضد چروکیدگی پوست دارد و ضمن حفظ رطوبت پوست، از پیری سلولها جلوگیری می کند. سبوس را قهرمان شادی می دانند و برای تقویت اعصاب مفید است. برای کبد مفید بوده و کلسترول خون را کاهش می دهد. خاصیت ضد سرطانی دارد و آنتی آلرژیک است و به توازن قند خون کمک می کند. خواص عصاره سبوس برنج عصاره سبوس برنج عبارت است از عصاره آبی الکلی سبوس برنج که هر میلی لیتر این عصاره نباید کمتر از ۶۰میکروگرم ویتامین B1 که معادل ۱۴/۵گرم سبوس برنج است، باشد و مقدار مصرف آن ۸میلی لیتر است،از سبوس برنج روغنی بدست می آید که در فروشگاه ها و سوپر مارکت ها موجود است. روغن سبوس برنج به رنگ زرد طلایی است و به سختی به رنگ سفید و روشن پیدا می شود. این روغن تا حرارت ۱۶۰ درجه فاسد نمی شود. خواص دارویی و غذایی روغن و عصاره برنج روغن سبوس برنج حاوی ویتامین های B و E می باشد که باعث تقویت موی سر می گردد و رطوبت موی سر را حفظ می کند.این روغن در تهیه صابون و شامپو و فراورده های آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرارمی گیرد. مشروط به آنکه به صورت غیر فعال در آمده باشند. عصاره سبوس برنج با تشکیل یک لایه بر روی پوست بعد از شستشواز خشک شدن پوست جلوگیری کرده و از پوست محافظت می کند و پوست را روشن کرده و از اثر صاف کنندگی برخوردار است.از عصاره طبیعی سبوس برنج در ساخت کرمهای پوستی استفاده می کنند تا خشکی پوست و ترک خوردگی سر آرنج، زانو، پاشنه پا، دستها و نقاط دیگر بدن را رفع نماید. استفاده از سبوس برنج تاثیرات مختلفی روی پوست بدن دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: رطوبت دهی به پوست و جلوگیری از ترک خوردگی افزایش رشد سلول های پوستیبه دلیل دارا بودن اینوستیول به عنوان یکی اعضای حانواده ویتامین B جلوگیری از پیری پوست و جذب اشعه ماورای بنفش خورشید به دلیل دارا بودن آریزانول بهبود گردش خون و افزایش ترشحات پوستی و از بین بردن سلول های مرده پوست به دلیل دارا بودن آریزانول تحریک رشد سلول های پوستی و بهبود به عملکرد و سلامت پوست به دلیل دارا بودن اسیدفیتیک

کربوهیدرات‌‌ها و چربی‌ها در رژیم غذایی

نمونه کارهایی از خدمات پرستار سلام

تزریق پنی سیلین در منزل ، سعادت آباد

تزریق پنی سیلین در منزل ، سعادت آباد

امور منزل و آشپزی برای 6 نفر نبرد جنوبی

امور منزل و آشپزی برای 6 نفر نبرد جنوبی

مراقبت و آموزش پسر 8 ساله ، پاسداران

مراقبت و آموزش پسر 8 ساله ، پاسداران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
همین الان تماس بگیرید!